Een campagne voor app-installaties of app-interacties maken

Overzicht

• Wat is een campagne voor app-installaties of app-interacties?
    Pijl-omlaagicoon

Met het pakket van Twitter voor mobiele app promotie kunnen adverteerders efficiënt installaties van hun mobiele apps stimuleren en bestaande gebruikers opnieuw tot interactie verleiden. Met mobiele app promotie kunnen adverteerders gebruikers stimuleren rechtstreeks vanuit een Tweet mobiele apps te downloaden of te openen. Deze producten zijn ontworpen in combinatie met de geavanceerde targetingmogelijkheden van Twitter, een pakket creatieve materialen voor mobiele app promotie en de mogelijkheid om het installatieniveau bij te houden en helpen je de mobiele markt te benutten.

Naast deze krachtige nieuwe hulpprogramma's biedt Twitter campagnes voor mobiele app promotie die werken met een prijssysteem dat is gebaseerd op cost per app click. Zo betaal je alleen voor clicks die naar de App Store of Google Play leiden of de app openen.

• Wat kost een campagne voor app-installaties of app-interacties?
    Pijl-omlaagicoon

Twitter Ads gebruikt een prijssysteem dat is gebaseerd op veilingen. Er is geen vastgestelde prijs voor de interacties en conversies die je verkrijgt. In plaats daarvan geef je tijdens het instellen van de campagne het maximumbedrag op dat je wilt uitgeven voor elke actie die via die campagne wordt verkregen. Dit bedrag is je bod. Bij een campagne voor app-installaties of app-interacties betaal je alleen voor clicks om je app te installeren of te openen vanuit die campagne, of alleen voor installaties van je app als je die optie hebt geselecteerd. Alle andere acties en interacties (bijvoorbeeld weergaven, antwoorden en Retweets) zijn gratis.

Bij het instellen van biedingen is het belangrijk goed na te denken over de waarde die elke campagne je bedrijf oplevert, en ten minste dit bedrag te bieden. Het aanbevolen bod geeft een goede indicatie van het bedrag dat je voor je campagne moet bieden om je doelstelling ermee te bereiken. Je hoeft nooit meer te betalen dan je bod en meestal betalen adverteerders minder. Als je bod niet concurrerend genoeg is vergeleken met andere adverteerders, wordt je campagne misschien niet uitgevoerd.

Er zijn drie verschillende biedingsopties voor een campagne voor de installatie van mobiele apps:

• Bieden op basis van cost per app click (CPAC): hiermee bied je op app-clicks. App-clicks zijn clicks die naar de app store leiden of rechtstreeks naar de app. Je betaalt alleen wanneer een gebruiker die specifieke actie uitvoert.
    • Biedingen voor geoptimaliseerde acties (OAB): dit is vergelijkbaar met de vorige optie, alleen bied je hiermee op de installatie in plaats van op de app-click. Je betaalt echter nog steeds op basis van app-clicks.
    • Biedingen voor cost per install (CPI): hiermee ga je nog een stapje verder en bied en betaal je alleen voor de installatie van de app. Je betaalt dus alleen wanneer je app via Twitter wordt geïnstalleerd.

Voor de laatste twee opties (OAB en CPI) moet conversietracking voor mobiele apps zijn ingeschakeld. Deze opties zijn bovendien alleen bedoeld voor app-installatiecampagnes. Lees dit artikel voor meer informatie over het bijhouden van conversies voor je app.

Zorg bij het stimuleren van app-installaties wel altijd voor het juiste evenwicht tussen kostenefficiëntie en schaal. Bieden op basis van cost per app click is gericht op de schaal, terwijl de andere twee biedingsopties verder gaan en verschillende mogelijkheden bieden om je budget te beheren bij het stimuleren van app-installaties. We raden aan om de verschillende biedingstypen uit te proberen om te kijken welk model de beste resultaten oplevert voor jouw bedrijf. Wanneer je begint te bieden op basis van OAB of CPI, is het raadzaam om hoger te bieden dan bij je CPAC-biedingen.

Je bepaalt niet alleen zelf hoeveel je voor je biedingen betaalt, maar ook hoeveel je in totaal uitgeeft. Nadat je je bod hebt ingesteld, wordt je gevraagd een totaalbudget voor de campagne op te geven en optioneel ook een dagelijks budget. Wanneer je totale budget is bereikt, stopt je campagne automatisch, totdat je het budget verhoogt. Wanneer je dagelijkse budget is bereikt, wordt je campagne gestopt tot de volgende dag.

• Je campagne instellen
    Pijl-omlaagicoon

Log eerst in bij je Twitter Ads -account. Als je je eerste campagne instelt, wordt je direct gevraagd een campagnetype te kiezen. Als je een of meer bestaande campagnes hebt, klik je op de blauwe knop Nieuwe campagne maken op het dashboard van je hoofdcampagne.

Kies de app-installaties of interactieopties in de campagnekiezer.

Een campagne maken met de nieuwe optie voor promotiecampagnes voor een app is heel eenvoudig.

Eerst kies je hoe je de campagne wilt optimaliseren. Als je “Mensen bereiken die mijn app niet geïnstalleerd hebben” kiest, wordt je advertentie weergegeven aan gebruikers bij wie de kans groter is dat ze de app zullen installeren. Als je “Mensen bereiken die mijn app geïnstalleerd hebben” kiest, wordt je advertentie weergegeven aan gebruikers bij wie de kans groter is dat ze de interactie aangaan met de app.  Bij deze instellingen gebruikt Twitter informatie over haar volgers om te bepalen hoe groot de kans is dat een gebruiker jouw app al geïnstalleerd heeft.  Deze functionaliteit is geen vervanging voor targeting met aangepaste doelgroepen, waarmee deze doelgroepen nauwkeuriger kunnen worden getarget.  Hier vind je meer informatie over targeting met aangepaste doelgroepen.

De volgende keuze is de selectie van één app of platform (bijvoorbeeld 'Great Coffee App for iPhone' of 'Google Sheets for Android') die in je campagne wordt uitgelicht. De targeting van mobiele apparaten voor je campagne wordt automatisch afgestemd op het platform of de app die je selecteert. Als je bijvoorbeeld een Android-app selecteert, wordt targeting van de campagne automatisch alleen toegepast op Android-apparaten. De apps die in het vervolgkeuzemenu kunnen worden geselecteerd, worden opgehaald uit App Cards die je hebt gemaakt.

Als je nog geen App Cards hebt gemaakt, of als je een App Card rechtstreeks vanuit dit formulier voor het instellen van een campagne wilt toevoegen, klik je op Nieuwe app toevoegen en voer je de App-ID in met het land waarin de app beschikbaar is. Als de app beschikbaar is in de Verenigde Staten, laat je de selectie staan op Verenigde Staten. Als dat niet het geval is, selecteer je een land waar de app beschikbaar is om je app te verifiëren.  Bekijk hier de pagina voor het instellen van Cards voor meer informatie hierover.

Nadat je de app hebt geselecteerd die je wilt uitlichten, is de volgende reeks opties voor de sectie Creatieve materialen, waar je Tweets kunt maken of selecteren om toe te voegen aan de campagne. Image App-cards kun je maken binnen de instellingswerkstroom van de campagne. Als je een Basic App Card wilt maken, ga je naar de sectie Cards van de interface onder het tabblad Creatieve materialen boven aan de werkbalk. Hoe je App Cards instelt, lees je hier.

Raadpleeg het sectiediagram voor Creatieve materialen in het onderstaande screenshot.

1. Als je een nieuwe Tweet wilt maken voor de app die je hebt geselecteerd, kun je in sectie 1 de tekst voor je Tweet invoeren.
    2. In sectie nummer 2 kun je Image App-cards selecteren die je eerder hebt gemaakt via het tabblad Cards. De Image App Card die je hier selecteert of maakt, wordt bij de tekst van je Tweet gevoegd.
    3. Je kunt sectie 1 en 2 overslaan en doorgaan met sectie 3 als je bestaande Tweets wilt selecteren om uit te lichten in de app-campagne. Tweets die hier beschikbaar zijn om uit te lichten, zijn de Tweets die beschikken over de app die je wilt uitlichten.

Nadat je de Tweets die je met de app-campagne wilt uitlichten, hebt gemaakt of geselecteerd, kun je verder de standaardinstellingen voor een campagne met Uitgelichte Tweets gebruiken. Volg die link als je vragen hebt over de instellingen met betrekking tot targeting. Je targeting-opties worden hieronder weergegeven.

Zoals eerder vermeld, is het enige verschil in targeting tussen een campagne met Uitgelichte Tweets en een App-campagne dat je apparaattargeting automatisch wordt geselecteerd. Als bijvoorbeeld eerder een app voor iPhone is geselecteerd, wordt de targeting automatisch toegepast op iOS-apparaten:

Sla je campagne op, en je app wordt nu Uitgelicht.

• Meting en optimalisatie
    Pijl-omlaagicoon

Dankzij meting van mobiele app promotie kun je de interactie- en conversiestatistieken van je mobiele App-card zien en optimaliseren voor betere kostenefficiëntie en een hoger investeringsrendement. Na promotie via Twitter-advertenties zijn de prestaties en interactie van de App Card met Tweet-clicks direct beschikbaar voor analyse en optimalisatie in het campagnedashboard.

Daarnaast kunnen adverteerders desgewenst het installatieniveau bijhouden door conversietracking voor mobiele apps in te stellen. Zo kan worden gemeten hoeveel gebruikers de gewenste handeling uitvoeren na het weergeven of aangaan van interactie met je Twitter-advertenties. Dit biedt de mogelijkheid te meten welke campagnes appgebeurtenissen zoals installaties of het openen van apps stimuleren.

Om acties te kunnen volgen tot op het niveau van de installatie of het opnieuw openen van een app, moeten adverteerders gebruikmaken van een van onze mobiele trackingpartners of de door Twitter ontworpen tool Answers (onderdeel van Fabric). Answers, dat deel uitmaakt van Fabric, is een gratis trackingtool voor installaties (opnieuw openen kan hiermee niet worden gevolgd).  Klik hier voor meer informatie over de integratie met Answers van Crashlytics. Metingen van appgegevens worden normaal gesproken uitgevoerd via een tracking-SDK, een codepakket dat in je mobiele app wordt geïnstalleerd. Via deze tracking-SDK kun je gebeurtenissen met betrekking tot app-installaties meten.

Geef op voor welke apps en gebeurtenissen je conversietracking wilt gebruiken om de installaties van de apps en andere gebeurtenissen bij te houden via het systeem van Twitter en dat van de mobiele trackingpartner of Answers van Fabric. Zodra dit is gedaan, stuurt de SDK in je app de conversiegebeurtenissen in het Twitter Ads-systeem. Het Twitter Ads-systeem voert dan de conversietoekenning uit voor deze conversies op basis van het door jou ingestelde toekenningsvenster. Op Twitter zijn zowel toekenningen na interactie als na weergave beschikbaar. Je kunt voor elk toekenningsvensters selecteren (bijv. 1, 7, 14, 30, 90 dagen). Probeer de instellingen van het toekenningsvenster van Twitter af te stemmen op de toekenningsinstellingen van je mobiele trackingpartner.

Voor mobiele tracking kun je gebruikmaken van:

• Rapportage van campagne voor mobiele app promotie
    Pijl-omlaagicoon

De andere nieuwe functionaliteit met betrekking tot het maken van app-campagnes is een wijziging van de rapportage. Je kunt alle campagnes die je maakt filteren en weergeven via de werkstroom voor de promotiecampagne voor de app in de rapportage.

Wat zijn de labels App-click, App-clickratio en eCPAC?

Twitter brengt bij promotiecampagnes voor apps kosten in rekening op basis van cost per app click.  ”Je betaalt voor clicks waarmee de gebruiker (1) naar de App Store of Google Play wordt geleid of (2) je app opent.” Hier volgen de definities van de labels die in de rapporten worden gebruikt en die ook worden weergegeven in de .csv-downloads):

App-click: voor campagnes die zijn ingesteld via de werkstroom voor het instellen van een app-campagne, wordt gerapporteerd op basis van app-clicks. Hierbij is een app-click de interactie die rechtstreeks naar de App Store of Google Play leidt (app-installatie) OF waarmee de app wordt geopend (app-interactie).

App-clickratio: het aantal app-clicks gedeeld door het aantal weergaven.

eCPAC:  effective Cost Per App Click. Dit is in de plaats gekomen van eCPE voor app-campagnes.  eCPAC houdt rekening met extra app-clicks in verband met de campagne met Uitgelichte Tweets van de adverteerder, waarvoor deze niet wordt gefactureerd.

Conversierapportage

Twitter biedt conversietracking voor mobiele apps. Hiermee kun je de volledige conversie-impact van je campagnes meten, zowel nieuwe installaties als conversiegebeurtenissen binnen de app. We werken samen met diverse toonaangevende mobiele trackingpartners. Ook kun je gebruikmaken van een gratis, door Twitter ontwikkelde oplossing: Answers van Crashlytics . Hiermee kun je zien hoe interacties en weergaven op Twitter jou meer app-conversies opleveren. Zie het gedeelte Meting en optimalisatie hierboven voor meer informatie over deze mogelijkheden voor mobiele tracking.