CSV-definities exporteren

Overzicht

• Hoe werkt het CSV-downloadbestand van Twitter Ads-analyses?
    Pijl-omlaagicoon

Download een CSV-bestand van een campagne door in de rechterbovenhoek van het campagnedashboard op de knop Exporteren te klikken. Je kunt hiermee dag- of uursegmenten van je campagnegegevens binnenhalen. In het gedownloade CSV-bestand staan verschillende kopteksten op basis van de campagnedoelstellingen. Dit zijn de statistieken en de bijbehorende definities:

• Alle campagnes
    Pijl-omlaagicoon
    • ID: De ID van de campagne
    • Campagne De naam van de campagne.
    • Campagne-url Een link naar de campagne in Twitter Ads.
    • Tijd De datum die is gekoppeld aan de gegevens van die regel.
    • Begindatum: De datum waarop de campagne is gestart.
    • Einddatum: De datum waarop de campagne is geëindigd.
    • Uitgaven: Het totaalbedrag dat voor de campagne is uitgegeven.
    • Weergaven Het aantal gebruikers dat een deel van een Tweet heeft bekeken.
    • Interacties: Het aantal keren dat een gebruiker op een Tweet heeft geklikt. Dit omvat alle clicks op de Tweet, inclusief Retweets, antwoorden, volgacties, vind-ik-leuks, links, cards, hashtags, ingesloten media, de gebruikersnaam, de profielfoto en het uitklappen van Tweets.
    • Gefactureerde interacties: Het totale aantal gefactureerde Tweetinteracties. Dit kan verschillen, afhankelijk van de doelstelling.
    • Retweets: Het aantal keren dat gebruikers de Tweet hebben geretweet.
    • Antwoorden: Het aantal keren dat gebruikers een Tweet hebben beantwoord.
    • Volgers Alle clicks op de volgknop van de advertentie worden meegeteld.
    • Clicks: Hier zie je het aantal clicks op links, de Website Card, vind-ik-leuks, hashtags, je profiel en andere Tweetdetails in je advertentie.
    • Media-interacties: Alle clicks op media, inclusief clicks op video's, Vines, GIF's en afbeeldingen. Opmerking: voor de periode van 16 juni 2015 tot 14 september 2015 worden automatisch afgespeelde video's ook meegeteld in de interacties met media.
    • Vind-ik-leuks : Het aantal vind-ik-leuks dat deze Tweet heeft gegenereerd.
    • Card-interacties: Het aantal clicks op de App Card om een app te openen of te installeren en het aantal leads dat via de Lead Generation Card is verzonden.
    • Ontvolgers: Het aantal ontvolgacties in deze campagne.
    • Interactieratio: Het aantal interacties gedeeld door het totale aantal weergaven.
  • Campagnes voor videoweergaven
    Pijl-omlaagicoon
    • Gestarte video's: Het aantal keren dat een gebruiker een video heeft gestart, ongeacht hoeveel er van de videospeler in beeld was.
    • Video 25% afgespeeld: Het aantal keren dat een gebruiker de video voor 25% heeft bekeken, ongeacht hoeveel er van de videospeler in beeld was.
    • Video 50% afgespeeld: Het aantal keren dat een gebruiker de video voor 50% heeft bekeken, ongeacht hoeveel er van de videospeler in beeld was.
    • Video 75% afgespeeld: Het aantal keren dat een gebruiker de video voor 75% heeft bekeken, ongeacht hoeveel er van de videospeler in beeld was.
    • Video volledig afgespeeld: Het aantal keren dat een gebruiker de video voor 100% heeft bekeken, ongeacht hoeveel er van de videospeler in beeld was.
    • Videoweergaven: Videoweergaven worden alleen meegeteld als je video gedurende ten minste drie seconden in volledige weergave wordt bekeken, of als een gebruiker je video vergroot of het geluid aanzet.
    • Videoweergaveratio: Het aantal videoweergaven gedeeld door het totale aantal weergaven.
  • Campagnes voor websiteclicks en conversies
    Pijl-omlaagicoon
    • Clicks op links: Alle clicks op de link of Website Card in je advertentie worden meegeteld.
    • cost per link click: De cost per link-click wordt berekend door de totale uitgaven te delen door het totale aantal ontvangen link-clicks. Je betaalt alleen voor de eerste keer dat een gebruiker op een link of Website Card in je advertentie klikt.
    • Link-clickratio: Het aantal link-clicks gedeeld door het totale aantal weergaven.
  • Leadgeneratiecampagnes
    Pijl-omlaagicoon
    • Leads: Alle via de Lead Generation Card verzonden leads worden meegeteld. Om je leads te downloaden, ga je naar het menu Creatieve materialen in de zwarte navigatiebalk, en selecteer je “Cards“. Filter op Lead Generation Cards. Daar kun je voor iedere Card de op Twitter verzonden leads downloaden als CSV-bestand.
    • cost per lead: De cost per lead wordt berekend door de totale uitgaven te delen door het totale aantal leads.
    • Leadratio: Het aantal leads gedeeld door het totale aantal weergaven.
  • App-clickcampagnes
    Pijl-omlaagicoon
    • App-clicks: Alle clicks om je app te installeren of te openen worden meegeteld.
    • App-clickratio : Het aantal app-clicks gedeeld door het totale aantal weergaven.
    • cost per app click: De cost per app click wordt berekend door de totale uitgaven te delen door het totale aantal app-clicks.
  • Veelgestelde vragen
    Pijl-omlaagicoon

Bevatten de cijfers in het gedownloade CSV-bestand alle interacties of alleen de interacties waarvoor ik ben gefactureerd?

Alle statistieken bevatten ook interacties waar je niet voor bent gefactureerd. Als een Tweet wordt geretweet en er meer interacties zijn met de Retweet, worden deze meegenomen in de cijfers ook al word je voor die acties niet gefactureerd.

Wat is het verschil tussen de gegevens in mijn gedownloade CSV-bestand en de export van het dashboard voor Tweetactiviteit?

Het dashboard voor Tweetactiviteit wordt gebruikt voor analyse van organische tweetgegevens, terwijl de CSV-export van ads.twitter.com wordt gebruikt voor analyse van campagnegegevens.

Wat is het verschil tussen Export en Bulkexport?

Met Bulkexport kun je de gegevens van meerdere Twitter Ads-accounts exporteren, terwijl je met de standaard exportfunctie alleen de gegevens van één Twitter Ads-account kunt exporteren.