Advertentie-editor

Overzicht

• Wat is de Advertentie-editor?
    Pijl-omlaagicoon

De Advertentie-editor van Twitter is een hulpmiddel voor grotere adverteerders die veel campagnes overzichtelijk willen beheren en optimaliseren. Bekijk hier een video waarin de Advertentie-editor wordt geïntroduceerd.

Waar vind ik de Advertentie-editor?

Meld jezelf aan op ads.twitter.com en ga naar het vervolgkeuzemenu ”Hulpmiddelen”. Klik op ”Advertentie-editor”.

• De Advertentie-editor gebruiken om campagnes te bewerken
    Pijl-omlaagicoon

Selectie datumbereik

Gebruik de datumkiezer om het datumbereik voor de campagne te selecteren. Er wordt dan een lijst weergegeven met de campagnes binnen dat datumbereik die kunnen worden gedownload.

Je campagnes downloaden

Nadat je het datumbereik hebt geselecteerd, klik je op ”spreadsheet exporteren”. Je campagnes worden nu gedownload. Opmerking: het downloaden van campagnes kan een paar minuten duren, afhankelijk van de grootte van de bestanden.

De spreadsheet gebruiken om campagnes te wijzigen en optimaliseren

Open het spreadsheet. In de opmerkingen bij de kolomkoppen vind je beschrijvingen van het volgende:

• Waarop de kolom betrekking heeft
    • Opmaakvereisten voor de kolom
    • Of de kolom vereist of optioneel is
  • De lijst met targetingcriteria gebruiken
    Pijl-omlaagicoon

Voor sommige targetingopties is een targeting-ID vereist, zodat de Advertentie-editor precies weet welke criteria je wilt targeten in een campagne. Deze ID's staan allemaal in de lijst met targetingcriteria.

De lijst met targetingcriteria kun je rechtstreeks downloaden in de Advertentie-editor. Deze lijst wordt automatisch bijgewerkt wanneer er nieuwe targetingopties beschikbaar zijn.

Kolommen waarvoor een targeting-ID nodig is:

• Interesses van gebruikers
    • Locaties
    • Platforms
    • Apparaten
    • Besturingssysteemversies
    • Mobiele providers
    • Categorieën van geïnstalleerde apps
    • Gebeurtenistargeting
    • Tv-genres
    • Tv-zenders
    • Gedragstypen
    • IAB-categorieën

Gebruik

Kopieer de ID's van de targetingcriteria die je wil gebruiken en plak deze in de corresponderende kolom. Zorg dat je de volledige ID kopieert en gebruik een puntkomma als scheidingsteken tussen ID's.

Als je vanaf het tabblad Interesses van gebruikers bijvoorbeeld ”Films en televisie/comedy” wilt targeten, voeg je ”i2005:Comedy” toe aan de kolom ”Interesses van gebruikers” voor een bepaalde campagne. Als je aan dezelfde campagne ook ”Films en televisie/drama” wilt toevoegen, voeg je dit toe aan dezelfde cel. De cel ”Interesses van gebruikers” ziet er dan als volgt uit: ”i2005:Comedy;i2007:Drama”

• Aangepaste doelgroepen gebruiken
    Pijl-omlaagicoon

Ga naar het tabblad ”ID's van aangepaste doelgroep” in het geëxporteerde spreadsheet om je unieke aangepaste doelgroepen te bekijken. De ID's van aangepaste doelgroepen kunnen niet worden bewerkt. Gebruik de ID's van aangepaste doelgroepen voor het volgende:

• Lijsten met aangepaste doelgroepen targeten
    • Lijsten met aangepaste doelgroepen uitsluiten
    • Gebruikers targeten die vergelijkbaar zijn met die in je aangepaste doelgroepen

Voeg de ID van een aangepaste doelgroep toe aan een van deze kolommen. Gebruik daarbij de opmaak die wordt vermeld in de opmerkingen bij de kolomkoppen:

• Websiteconversietags gebruiken
    Pijl-omlaagicoon

Ga naar het tabblad ”Conversietag-ID's” in het geëxporteerde spreadsheet om je unieke websiteconversietags te bekijken. De ID's van websiteconversietags kunnen niet worden bewerkt. Gebruik de websiteconversietag-ID's voor het volgende:

• Campagneconversies bijhouden
    • Campagnes optimaliseren
    • Conversiestatistieken rapporteren
  • Financieringsbron-ID's gebruiken
    Pijl-omlaagicoon

Ga naar het tabblad ”Financieringsbron-ID's” in de geëxporteerde spreadsheet om snel toegang te krijgen tot je financieringsbron-ID's. De ID's van financieringsbronnen kunnen niet worden bewerkt.

De Advertentie-editor gebruikt dezelfde regels en bevoegdheden als de Twitter-UI. Je kunt geen financieringsbron-ID's wijzigen voor campagnes die reeds lopen. Indien je de financieringsbron voor een lopende campagne probeert te wijzigen, wordt er een fout weergegeven. Zie voor nieuwe campagnes het tabblad Financieringsbron-ID in je geëxporteerde spreadsheet om de ID te selecteren voor de financieringsbron die je wilt gebruiken.

Als je de financieringsbron wilt wijzigen van een campagne die reeds loopt, dan moet je de lopende campagne kopiëren (en pauzeren), en de gekopieerde versie van je campagne live zetten met de nieuwe financieringsbron.

• App-ID's gebruiken
    Pijl-omlaagicoon

Zie het tabblad ”App-ID's” in je geëxporteerde spreadsheet voor toegang tot je app-ID's voor het promoten van mobiele toepassingen. De app-ID's kunnen niet worden bewerkt.

• Creatieve materialen-ID's gebruiken voor Twitter Partner Network-adverteerders
    Pijl-omlaagicoon

Zie het tabblad ”Creatieve materialen-ID's voor Twitter Partner Network” in je geëxporteerde spreadsheet om snel toegang te krijgen tot de creatieve materialen-ID's voor Twitter Partner Network. Hier kun je alle creatieve materialen en de gekoppelde ID's rechtstreeks vanuit je geëxporteerde spreadsheet bekijken.

• Wijzigingen importeren
    Pijl-omlaagicoon

Sla je spreadsheet op als je klaar bent om de wijzigingen te importeren. Ga terug naar de importpagina, selecteer het opgeslagen bestand en klik op ”Uploaden en voorbeeld”.

Importvalidatie en fouten

Als het uploaden van het bestand is gelukt, verschijnt er een bericht dat de validatie is geslaagd. Hierin wordt vermeld hoeveel wijzigingen er worden aangebracht. Klik op ”Wijzigingen toepassen” om de wijzigingen door te voeren op Twitter.

Het volgende scherm bevestigt dat je wijzigingen zijn aangebracht:

Als je spreadsheet opmaakfouten bevat, wordt er een beschrijving van de fout weergegeven, met de bijbehorende cellocatie. Ga terug naar het spreadsheet, corrigeer de fout in de aangegeven cel en upload het spreadsheet opnieuw.

• Campagnes maken
    Pijl-omlaagicoon

Hoe maak ik nieuwe campagnes in de Advertentie-editor?

De beste methode voor het maken van nieuwe campagnes in de Advertentie-editor is om de rij van een andere campagne te kopiëren om te gebruiken als basis voor de campagne.

Verander vervolgens de campagnenaam en wijzig de campagne-ID (bv.; nieuw c1.). Er wordt een fout weergegeven wanneer er geen campagne-ID wordt ingevuld.

Wijzig de rij van je zojuist gemaakte campagne naar wens. Zorg ervoor dat alle vereiste velden worden bewerkt. Vereiste velden voor een nieuwe campagne:

• Campagne-ID: nieuw c1, nieuw c2, etc.
    • ID van financieringsbron: de financieringsbron die moet worden gebruikt.
    • Campagnenaam: moet nieuw zijn.
    • Begindatum van campagne
    • Levering: kies standaardlevering om de advertenties zo gelijkmatig mogelijk over de dag verspreid weer te geven of versnelde levering om de advertenties zo vaak mogelijk weer te geven vanaf middernacht PST.
    • Totaalbudget
    • Dagelijks budget
    • Kredietregel voor bureau Aankoopordernummer: vereist voor kredietlijnaccounts; anders leeg laten.
    • Campagnedoelstelling
    • Optimalisatievoorkeur
    • Type Uitgelicht product
    • Biedingstype
    • Biedingsbedrag
    • Prijseenheid voor bieding
    • Tekst van bekendmaking: selecteer ”Geen” voor alle campagnes behalve politieke campagnes

Hoe kopieer ik campagnes in de Advertentie-editor?

Kopieer en plak de hele rij van de campagne die je wilt kopiëren. Wijzig vervolgens in de kopie de naam van de campagne en verwijder de campagne-ID. Deze regel wordt dan als een nieuwe, duplicaatcampagne gemaakt wanneer het spreadsheet wordt geüpload. Op deze manier kun je zoveel duplicaten maken als je wil.

Uit welke advertentiedoelstellingen kan ik kiezen?

Alle campagnedoelstellingen die in het dashboard beschikbaar zijn, vind je ook in de Advertentie-editor. Met je campagnedoelstelling laat je ons weten welk doel je wil bereiken met je advertenties:

• Volgers: De beste manier om je doelgroep op Twitter te vergroten.
    • Websiteclicks of conversies: Stimuleer het webverkeer en genereer conversies op je website via Tweets die op specifieke doelgroepen van gebruikers zijn gericht. Laat je content prominent uitlichten in een Tweet, op een manier die is ontworpen om het aantal click-throughs naar je website te maximaliseren.
    • Tweetinteracties: Bereik meer mensen en stimuleer de conversies voor je merk en producten. Elke Tweet die je organisch publiceert op je Twitter-account kan worden Uitgelicht om doelgroepen te bereiken die je account niet volgen.
    • App-installaties of -interacties: Met het pakket van Twitter voor mobiele app promotie kunnen adverteerders installaties van hun mobiele apps stimuleren en bestaande gebruikers opnieuw tot interactie aanzetten. Met mobiele app promotie kunnen adverteerders gebruikers stimuleren rechtstreeks vanuit een Tweet mobiele apps te downloaden of te openen.
    • Leads op Twitter: Met een Lead Generation Card kunnen mensen eenvoudig aangeven dat ze geïnteresseerd zijn in het aanbod van je bedrijf. Ze kunnen hun e-mailadres veilig en probleemloos delen zonder Twitter te verlaten of een onhandig formulier te moeten invullen.
    • Doelstellingen voor Pre-roll-weergaven en videoweergaven: Zorg voor meer merkbekendheid via aantrekkelijke videos op Twitter.

Waar beheer ik mijn budget en biedingen?

Je budget en biedingen kun je beheren met de velden Totale budget van campagne, Dagelijks budget van campagne en Biedingstype. Gebruik voor de bedragen voor het budget en de biedingen de standaardnotatie met decimalen. Er zijn slechts twee decimalen toegestaan en valutasymbolen zijn niet nodig.

• Totaalbudget: het totale budget voor de campagne
    • Dagelijks budget: het maximumbedrag dat je per dag wil besteden

Biedingstypen:

• Automatisch bod-Je bod wordt geoptimaliseerd, zodat je de beste resultaten krijgt voor de laagste prijs, binnen je budget.
    • Maximumbod - Voer een bod in dat aangeeft hoeveel een tweetinteractie waard is voor je bedrijf. Je betaalt nooit méér dan je bod en meestal betaal je minder.
    • Automatisch bod met target: Laat ons weten wat je targetkosten zijn voor elke click op een link. We optimaliseren je biedingen dan om deze gemiddelde kosten te bereiken, meestal binnen 20% van je target. Deze optie biedt flexibiliteit om concurrerende veilingen te winnen voor gebruikers die een hoge waarde hebben.
  • Kan ik Tweets plannen in de Advertentie-editor?
    Pijl-omlaagicoon

Als je Tweets wilt plannen in de Advertentie-editor, moet je de Tweets eerst maken en de Tweet-ID genereren. Maak een Uitgelichte Tweet in de beheerfunctie voor Tweets en klik vervolgens op de datumstempel van de Tweet om een preview weer te geven. De Tweet-ID is de reeks getallen in de URL.

Voeg de Tweet-ID's toe aan de kolom ”Tweet-ID's” en gebruik een puntkomma als scheidingsteken tussen de ID's. Stel de begindatum van de campagne in op de toekomstige datum en tijd waarop je de campagne wilt starten. Je campagne wordt gepland zodra je de spreadsheet hebt geüpload.

• Hoe activeer ik campagnes rechtstreeks vanuit de Advertentie-editor?
    Pijl-omlaagicoon

Als je campagnes wilt activeren, controleer je eerst of de begindatum klopt. In de kolom ”Campagnestatus” moet de status ”Actief” staan. Nadat je alle gewenste wijzigingen in de campagne hebt aangebracht, sla je de spreadsheet op en importeer je deze weer in de tool. Het volgende scherm bevestigt dat je wijzigingen zijn doorgevoerd en je campagnes actief zijn:

• Hoe optimaliseer en bewerk ik campagnes met de Advertentie-editor?
    Pijl-omlaagicoon

De spreadsheet van de Advertentie-editor kan gebruikt worden om vrijwel elk campagne-element aan te passen. Zie “De Advertentie-editor gebruiken” voor meer informatie over het maken van campagnewijzigingen

• Welke spreadsheetsoftwaresystemen zijn compatibel met de Advertentie-editor?
    Pijl-omlaagicoon

De Advertentie-editor ondersteunt de volgende systemen:

• Microsoft Excel
    • Google Docs
    • Libre Office 5.0.0.5
  • Wat is het maximale aantal campagnes dat ik in mijn ad-account kan hebben?
    Pijl-omlaagicoon

Grote actieve advertentie-accounts kunnen tot 4000 actieve campagnes hebben. Reguliere advertentie-accounts kunnen tot 200 actieve campagnes hebben. Het exporteer-onderdeel van de Advertentie-editor gebruikt een time-out van 3 minuten, dus probeer wanneer je problemen hebt met het downloaden van een spreadsheet een kleiner datumbereik te exporteren met minder campagnes of gebruik een trefwoordfilter om alleen benodigde campagnes te downloaden.