Varumärkespolicy för Twitter Ads

Du kan visa tillgängliga översättningar av artikeln genom att välja språk högst upp till höger på sidan. Översättningarna erbjuds som en tjänst till dig och är inte avsedda att ändra betydelsen i våra policyer. Den engelska versionen är styrande och äger tolkningsföreträde i händelse av en konflikt mellan en översättning och den engelska versionen.

Twitters annonseringspolicyer

Policyn avser Twitters betalda annonseringsprodukter, det vill säga tweets, trender och konton markerade med ett gult eller lila märke.

För mer information om Twitters betalda annonseringsprodukter, klicka här

För mer information om Twitters övriga policyer, klicka här.

Uppdaterad 13 november 2013

Den här artikeln innehåller ramverket till en varumärkespolicy för Twitter Ads. Här förklaras hur varumärken får användas i annonseringsverktyg och annonseringsfunktioner. Vi beskriver även vilken typ av klagomål Twitter granskar och vilka åtgärder Twitter kan vidta vid överträdelser. Twitter respekterar andras varumärkesrättigheter och håller annonsörer ansvariga för det innehåll de väljer att marknadsföra till användare.

Obs! Samtliga användare, inklusive annonsörer, är ålagda att följa Twitters allmänna varumärkespolicy. Den här artikeln handlar om verktyg och funktioner avsedda för annonsörer. Du kan läsa mer om Twitters policyer för annonsörer här.

Varumärkespolicy för marknadsförda produkter

Twitter-annonsörer ska marknadsföra äkta och relevant innehåll på ett ärligt sätt. Annonsörer ska inte förleda eller förvirra användare genom att presentera varumärken eller produkter på ett felaktigt eller förvillande sätt. Det är därmed en överträdelse av policyn att använda upphovsrättsligt skyddat material i Twitter-annonstext på ett sätt som är missvisande eller förvirrande för användaren. Twitters Trust & Safety-team ser till att policyn efterlevs genom att undersöka giltiga och auktoriserade klagomål från varumärkesinnehavare. Twitter fattar därefter beslut efter eget gottfinnande i enlighet med gällande lagar och regelverk.

Vilka restriktioner innebär policyn?

• Du får inte ta med andra varumärken i dina marknadsförda tweets på ett missvisande sätt: Marknadsförda tweets med text som missvisande får användaren att tro att annonsören har kopplingar till ett visst varumärke kan utgöra en överträdelse av varumärkespolicyn.
  • Du får inte ha med andra varumärken i ditt innehåll utanför Twitter på ett missvisande sätt: Delade länkar, bildar eller andra inbäddade medier som gör användaren osäker på om annonsören har kopplingar till ett visst varumärke kan utgöra en överträdelse av varumärkespolicyn. Det gäller även innehåll i marknadsförda tweets och kontouppgifter som bakgrunds- eller profilbild, profilrubrik, biografi och webbplats.
  • Du får inte ha med varumärken i marknadsförda trender på ett missvisande sätt: Att välja namn till marknadsförda trender som omfattar varumärkesskyddade märken på ett sätt som får användaren att tro att annonsören har kopplingar till ett visst märke kan utgöra en överträdelse av varumärkespolicyn.

Vad är tillåtet enligt policyn?

• Att välja nyckelord utifrån önskade sökresultat och intressen, men som kan vara märkesskyddade begrepp: Twitter inaktiverar eller granskar inte valet av nyckelord eller intressen som kan vara märkesskyddade begrepp. Annonsörer kan välja relevanta nyckelord och intressen som ett sätt att nå användare som kan vara intresserade av den produkt eller tjänst annonsören erbjuder. Vi strävar efter att skapa en så relevant annonsupplevelse som möjligt för alla våra användare och ger användare möjlighet att ta bort tweets från annonsörer de inte vill se.

Hur rapporterar jag en överträdelse av policyn?

Du behöver inte ha något Twitter-konto för att skicka in en varumärkesrapport. Innehavare av registrerade varumärken kan rapportera eventuella överträdelser till Twitters policyteam via våra supportformulär.

Skicka in förfrågningar beträffande varumärken från ditt företags e-postadress och följ anvisningarna i formuläret. Var också noga med att tydligt beskriva varför det marknadsförda innehållet kan blandas ihop med ditt varumärke.

Viktig information om Twitters granskningsprocess

• Twitter kan bara undersöka rapporter om varumärkesintrång från varumärkesinnehavare och/eller deras utnämnda representanter.
  • Varumärken är knutna till ett visst geografiskt område och omfattar bara vissa varor och tjänster. Därför kan olika varumärkesinnehavare äga rätten till ett varumärke för samma begrepp i olika länder eller i olika branscher. När Twitter undersöker ett klagomål begärs information in från varumärkesinnehavarna beträffade var varumärket är registrerat och vilka varor eller tjänster det omfattar. Dessutom kan Twitters (eventuella) åtgärder bara genomföras i aktuella jurisdiktioner.
  • När vi får in en giltig rapport kan vi ge annonsören möjlighet att åtgärda risken för förvirring. Vi kan också ta bort en viss tweet från marknadsföring eller ta bort kontot från vår annonseringsplattform.
  • Konton som bryter mot vår varumärkespolicy för Twitter Ads kan också utgöra en överträdelse av vår allmänna varumärkespolicy, något som kan leda till att kontot stängs i vissa fall. Vi granskar alla klagomål utifrån den mest relevanta policyn. Twitter fattar därefter beslut efter eget gottfinnande i enlighet med gällande lagar och regelverk.

Vi ser mycket allvarligt på användarsäkerhet och transparens. Vi undersöker rapporterade överträdelser av Twitters policyer och vidtar åtgärder där så behövs. Vi underrättar genast dig om eventuella ändringar som görs i dina kampanjer eller ditt annonsinnehåll.

Har du frågor eller synpunkter på något på den här sidan?

Om du som annonsör har ett konto eller tweets som genomgår granskning och vill veta hur det går eller be oss påskynda granskningen, logga in på ads.twitter.com och upprätta ett supportärende eller använd Hjälp?-knappen längst upp till höger på Kontrollpanelen i annonsfönstret.

Läs mer om hur du kan blockera eller ignorera annonser i den här artikeln om att Rapportera Twitter Ads. Om du vill anmäla en annons som eventuellt strider mot Twitters policyer, använd formuläret Rapportera en annons.

Vi använder sedan Twitters annonseringspolicyTwitters regler och våra användarvillkor för att granska rapporterade överträdelser och vidta lämpliga åtgärder.