Retningslinjer og gode fremgangsmåter for annonsering av potensielt støtende innhold

Du kan se tilgjengelige oversettelser av denne artikkelen ved å velge et språk øverst til høyre på denne siden. Oversettelsene er gjort tilgjengelige som et nyttig hjelpemiddel. De skal ikke introdusere endringer i innholdet i retningslinjene våre. Den engelske versjonen er den primære versjonen og skal være hoveddokumentet dersom innholdet i en oversatt versjon og den engelske versjonen ikke samsvarer.

Retningslinjer for Twitter Ads

Disse retningslinjene gjelder for Twitters betalte annonseringsprodukter – det vil si tweets, trender og kontoer merket med et gult eller lilla merke.

Klikk her for å få mer informasjon om Twitters retningslinjer for betalte annonseringsprodukter.

Klikk her for å få informasjon om andre retningslinjer fra Twitter.

Oppdatert 13. november 2013

Twitter tilbyr en plattform der brukerne kan dele og motta et rikholdig utvalg ideer og innhold, og vi ønsker å legge til rette for at brukerne skal ha mulighet til å uttrykke seg.

Annonsørene på Twitter har tilgang til en rekke målrettingsalternativer for å promotere tweetene sine for en større målgruppe. Annonsørene på Twitter har dermed muligheten til å nå ut til en større målgruppe enn utelukkende de brukerne som velger å følge kontoene deres.

I denne artikkelen finner du informasjon om gode fremgangsmåter og Twitter-retningslinjene som er utformet for å hjelpe annonsørene slik at de ikke støter brukerne sine med vulgært eller uanstendig innhold.

Twitter har utarbeidet retningslinjer for sensitivt innhold det ikke er tillatt å promotere. Du finner mer informasjon om disse retningslinjene i retningslinjene for Twitter Ads.

Målrett mot de riktige målgruppene

Tenk gjennom hvilke målgrupper du kan nå ut til gjennom Twitter-annonser. Når du konfigurerer en kampanje, må du vite hvilke målgrupper du kan nå ut til, og tilpasse målrettingen og budskapet på en passende måte.

Målretting av promoterte tweets mot brukere som har likhetstrekk med følgerne dine

• Hvis du promoterer tweets i tidslinjene til brukere som ikke følger deg, kan du risikere at brukerne misforstår innholdet og oppfatter det som støtende eller upassende ettersom riktig kontekst mangler. Hvis du tror at brukere som har likhetstrekk med følgerne dine, kan oppfatte budskapet ditt som støtende, eller du tror det kan bli feiltolket, er det lurt å målrette tweetene bare mot følgerne dine.
  • Twitter blir brukt av folk i alle aldre og fra alle samfunnslag, som har svært ulike interesser og forskjellige grader av følsomhet. Ha dette i tankene når du vurderer hvilke tweets du skal målrette mot brukere som har likhetstrekk med følgerne dine.
Merknad: I henhold til Twitters retningslinjer for annonsering er det ikke tillatt å promotere innhold der det oppmuntres til hat eller vold.

Målretting av promoterte tweets mot søkeresultater

• Overvåk søkeordene i kampanjene dine. Følg med på det som skjer i verden som kan være relatert til søkeordene du målretter mot, og oppdater kampanjene dine i henhold til dette. På denne måten kan du unngå at de promoterte tweetene dine blir vist når brukere søker etter sensitive nyhetssaker.
  • Uanstendige søkeord og søkeord som kan knyttes til hat eller vold, kan bli deaktivert. Du ser et varsel i kampanjegrensesnittet ditt hvis du legger til et deaktivert søkeord i en kampanje.
Merknad: I henhold til Twitters retningslinjer for annonsering er det ikke tillatt å målrette mot målgrupper som sannsynligvis kan bli støtt av produktet eller tjenesten du promoterer.

Promoterte trender

• Promoterte trender er synlige for alle brukerne i området trenden kjøres i.
  • Ikke velg hashtagger eller ord som er upassende for visse målgrupper eller aldersgrupper. Tekst- og medieinnholdet i tweeten som er tilknyttet den promoterte trenden, må passe for alle målgrupper.

Har du spørsmål eller tilbakemelding vedrørende noe på denne siden?

Hvis du er annonsør og kontoen eller tweetene dine blir evaluert, og du ønsker å kontrollere evalueringsstatusen eller be om at evalueringen blir fremskyndet, kan du logge på ads.twitter.com og legge inn en supportforespørsel. Dette gjør du ved å klikke på Hjelp?-knappen øverst til høyre i annonseoversikten din.

Les mer om hvordan du blokkerer eller forkaster annonser i denne artikkelen om rapportering av Twitter-annonser. Du kan rapportere en annonse som muligens er i strid med disse retningslinjene, ved å bruke skjemaet Rapporter en annonse.

Vi undersøker rapporterte brudd på grunnlag av retningslinjene for Twitter Ads samt Twitters regler og bruksvilkår. Ved behov iverksetter vi nødvendige tiltak.