Veelgestelde vragen over inloggen met meerdere gebruikers

Overzicht

  • Wat is dit?
    Pijl-omlaagicoon

    Om adverteerders te helpen bij het effectiever en veiliger beheren van Twitter Ads-campagnes, kunnen verschillende toegangsniveaus worden toegewezen aan personen die zijn verbonden aan een merk of Twitter-gebruikersnaam. Er kan aan meerdere gebruikers toegang worden verleend tot een advertentieaccount. Elke gebruiker kan inloggen met een eigen gebruikersnaam en wachtwoord, en kan het advertentieaccount openen waartoe hij of zij toegang heeft. Als je meerdere accounts beheert, moet je rechtstreeks inloggen op ads.twitter.com om je factureringsgegevens te kunnen bewerken.

    Met deze functionaliteit kunnen misbruik en ongewenste fouten voor de @gebruikersnamen van je bedrijf/merk worden voorkomen door meer mensen binnen je team toegang te verlenen zonder het wachtwoord voor je hoofdaccount(s) te delen. Daarnaast kan het wrijving tussen gebruikers voorkomen die advertenties voor meerdere Ads-accounts op Twitter beheren. 

  • Hoe werkt het?
    Pijl-omlaagicoon

    De daadwerkelijke gebruikersnaam van elk adverteerdersaccount wordt standaard de accountbeheerder. Als gevolg hiervan kan deze gebruiker verschillende toegangsniveaus verlenen aan andere Twitter-gebruikers. Als je toegang wilt krijgen tot de accounts die je kunt beheren, kun je de optie gebruiken die je vindt in het vervolgkeuzemenu dat wordt geopend wanneer je op een accountnaam klikt.

    Je moet zijn ingelogd met een gebruikersnaam die accountbeheerrechten heeft om andere gebruikers toegang te verlenen tot het account. Nadat je bent ingelogd, open je het vervolgkeuzemenu voor het account en klik je op de knop Toegang tot account bewerken . 

     

    Als je meer gebruikers wilt toevoegen, klik je op de knop Meer gebruikers toevoegen... .

    Voer vervolgens de @gebruikersnaam van een andere Twitter-gebruiker toe en geef aan of deze gebruiker de rechten van een accountbeheerder, advertentiemanager of analist moet krijgen. Deze rollen zijn als volgt gedefinieerd: 

    • Accountbeheerder: Gebruiker heeft volledige toegang tot ads.twitter.com, inclusief de mogelijkheid om nieuwe accountbeheerders en advertentiemanagers te maken, toegang voor accountbeheerders en advertentiemanagers te bewerken, advertentiecampagnes te wijzigen en prestatiegegevens te bekijken.  Accountbeheerders kunnen geen organische Tweets plaatsen maar kunnen alleen Uitgelichte Tweets (met een beperkt publiek) maken. Let op: accountbeheerders hebben toegang tot creditcard- en factureringsgegevens.

    • Advertentiemanager: Gebruiker heeft toegang tot ads.twitter.com , kan campagnes wijzigen en prestatiegegevens bekijken.  Advertentiemanagers kunnen geen nieuwe accounts maken. Advertentiemanagers kunnen geen organische Tweets plaatsen, maar wel Tweets maken die alleen worden Uitgelicht (oftewel Tweets met beperkte levering)

    • Analist: Gebruiker heeft toegang tot analytics.twitter.com en kan analyses bekijken, maar heeft geen toegang tot (betaalde) campagnes.

    Kies vervolgens of je deze gebruiker wilt toestaan Tweets met beperkte levering te maken voor gebruik in campagnes.

    Nadat je een rol hebt gekozen en Opslaan hebt geklikt, heeft de gebruiker toegang tot de adverteerdersdashboards op ads.twitter.com of analytics.twitter.com.

    Alleen de gebruiker wiens Tweets worden gebruikt in de campagnes van de adverteerder OF accountbeheerders/advertentiemanagers met het recht om Tweets die alleen worden Uitgelicht op te stellen, hebben toegang om een Uitgelichte Tweet te maken via ads.twitter.com. Voor alle andere gebruikers is de Tweetfunctionaliteit uitgeschakeld.

  • Tips
    Pijl-omlaagicoon
    • Momenteel hebben alleen de gebruiker wiens Tweets worden gebruikt in de campagnes van de adverteerder of gebruikers met toegang als accountbeheerder/advertentiemanager toegang tot de optie tweeten vanuit ads.twitter.com. Voor alle andere gebruikers is de Tweetfunctionaliteit uitgeschakeld.
    • Als een gebruiker slechts toegang heeft tot één account, wordt het standaardaccount automatisch weergegeven. Als de gebruiker op verschillende niveaus toegang heeft tot meerdere Ads-accounts, kan hij of zij kiezen welk account moet worden gebruikt door op de accountnaam rechtsboven te klikken en Van account wisselen te kiezen in de vervolgkeuzelijst.
    • Als de uit te lichten gebruiker afgeschermd is, kan geen enkele gebruiker zijn of haar Tweets zien.

Was dit artikel nuttig?

De maximum lengte voor dit veld is 5000 tekens.
Success
Dankjewel voor je feedback op dit artikel!
Error
Probleem bij het verzenden van het formulier.

Naar Twitter Ads gaan