De Twitter Ads-woordenlijst

Toekenningsvenster

Dit verwijst naar de maximale tijdsduur tussen de click en de conversie. Gebruik deze waarde om opbrengsten uit advertentie-uitgaven te berekenen.

Toekenningsmodellen

• Eerste click: hiermee wordt 100% van de conversiewaarde toegewezen aan de click waarmee een conversiepad is gestart.
  • Laatste click: hiermee wordt 100% van de conversiewaarde toegewezen aan de laatste click vóór een verkoop- of conversiegebeurtenis.
  • Toekenning aan meerdere kanalen:  een gewogen model waarin meer krediet wordt toegekend aan de clicks die het dichtst bij conversie zijn of aan de eerste en laatste interacties, en minder aan de interacties in het midden van het conversieproces.

Clicks

wanneer een gebruiker direct op een Uitgelichte Campagne of onderdeel van een Uitgelichte Campagne klikt. Deze variabele houden we voor alle drie de campagnetypen bij, omdat deze een belangrijke rol speelt bij het bepalen van de resonantiescore van een campagne.

• Uitgelichte Accounts: het aantal clicks op de gebruikersnaam of profielfoto van een Uitgelicht Account. Een click op de volglink of de verberglink in het WTV-venster wordt niet als click meegeteld.

• Uitgelichte Tweets: het aantal clicks voor de Uitgelichte Tweet. Omvat clicks op de URL (verkorte of normale links), avatar, schermnaam, gebruikersnaam, detail, hashtag en favorieten.

• Uitgelichte Trends: wanneer een gebruiker klikt op de Uitgelichte Tweet (of een link of hashtag in de tweettekst) die is gekoppeld aan de Uitgelichte Trend. Dit omvat ook zoekacties waarbij een gebruiker naar de Uitgelichte Trend zoekt en vervolgens klikt op de Uitgelichte Tweet die aan die trend is gekoppeld (of op een link of hashtag in die Tweet).

Conversietracking voor websites

Met conversietracking voor websites kun je volgen welke acties een gebruiker uitvoert nadat deze je advertenties op Twitter heeft bekeken of hiermee een interactie is aangegaan. Meer informatie over het instellen van conversietracking.

Cost per:

Acquisition (CPA)

De totale campagne-uitgaven gedeeld door het aantal nieuwe klanten dat is verkregen.

Click (CPC)

De totale campagne-uitgaven gedeeld door het totale aantal clicks.

Install (CPI)

De totale campagne-uitgaven gedeeld door het aantal app-installaties.

Lead (CPL)

De totale campagne-uitgaven gedeeld door het aantal leads.

CPF

Cost per volger. Dit wordt bepaald door je campagne-uitgaven gedeeld door het aantal nieuwe volgers.

Click-through Rate (CTR)

Het totale aantal interacties voor een advertentie gedeeld door het aantal weergaven.

Dagelijks maximum

Het maximumbedrag dat je per dag uitgeeft aan een Uitgelichte Campagne. Meer informatie over het instellen van je budget.

Directe respons (DR)

Een type marketing dat is ontworpen om directe acties van klanten te genereren. Dit kunnen bijvoorbeeld leads, webverkeer of aankopen zijn. Al deze acties kunnen worden gemeten en toegewezen aan een afzonderlijke advertentie of advertentiecampagne.

eCPE

Dit staat voor effective cost per engagement, ofwel effectieve kosten per interactie. Dit is het aantal extra interacties dat aan je campagne met Uitgelichte Tweets is gekoppeld, maar waarvoor je niet betaalt. Meer informatie over eCPE.

Interacties

Met Interacties wordt de hoeveelheid gebruikersinteractie met je campagne gemeten.

• Uitgelichte Accounts: in plaats van interacties meten we de volgratio, of het aantal volgacties voor een Uitgelicht Account vergeleken met het aantal weergaven. Clicks tellen nog steeds mee voor de resonantiescore, maar je wordt alleen gefactureerd als een gebruiker je daadwerkelijk volgt. Zie Volgratio of CPF.

• Uitgelichte Tweets: Het aantal clicks, Retweets, vind-ik-leuks, volgacties en antwoorden voor een Uitgelichte Tweet.

• Uitgelichte Trends: Het aantal clicks, Retweets, vind-ik-leuks, volgacties en antwoorden voor de Uitgelichte Tweet die is gekoppeld aan de Uitgelichte Trend.

Volgen

Iemand volgen op Twitter betekent dat je je abonneert op zijn of haar Tweets of zijn of haar updates op de site. Meer informatie over volgen.

Volgratio

Het aantal gebruikers dat je Uitgelichte Account begint te volgen, vergeleken met het aantal weergaven.

Frequentielimiet

Beperkt hoe vaak een gebruiker hetzelfde onderdeel van een Uitgelichte Campagne te zien krijgt. We gebruiken een frequentielimiet voor Uitgelichte Tweets in de tijdlijn. Zie Moeheid bij gebruiker voor meer informatie.

#hashtag

Het gebruik van het hekje of de hashtag (#) is op een organische manier ontstaan onder Twitter-gebruikers. Met dit symbool worden trefwoorden of onderwerpen in Tweets gemarkeerd. Meer informatie over hashtags.

Tijdlijn van startpagina

Op de tijdlijn van je startpagina worden Tweets weergegeven van de accounts die je op Twitter volgt. Meer informatie over je tijdlijn.

Weergave

Het aantal gebruikers dat een Uitgelichte Campagne ziet. Alleen weergaven van uitgelichte content worden meegeteld. Weergaven die organisch zijn gegenereerd, worden niet meegeteld.

• Uitgelichte Accounts: het aantal gebruikers dat een Uitgelicht Account ziet

• Uitgelichte Tweets: het aantal gebruikers dat een Uitgelichte Tweet te zien krijgt in de tijdlijn van hun startpagina of in de zoekresultaten

• Uitgelichte Trends: het aantal gebruikers dat de Uitgelichte Trend te zien krijgt

Geïntegreerde zoekfunctie

Een zoekvak op je Twitter-startpagina waarmee je in alle openbare Tweets kunt zoeken naar trefwoorden, gebruikersnamen, hashtags of onderwerpen. Je kunt zoekacties ook uitvoeren op search.twitter.com.

Insertion Order (IO)

Als je een accountteam hebt, moet je dit document invullen voordat je campagnes kunt maken. Het budget dat op je IO wordt vermeld, verschilt waarschijnlijk van het bedrag dat je voor je (afzonderlijke) campagnes selecteert. Overleg met je accountteam als je de IO wilt aanpassen of de waarde ervan wilt verhogen.

Lead Generation Card

Met een Lead Generation Card kun je de naam, het e-mailadres en de @gebruikersnaam van een gebruiker vastleggen vanuit een Tweet. Meer informatie over het instellen van een Lead Generation Card.

Maximumbod

Het hoogste bedrag dat je per interactie betaalt. Interacties zijn nieuwe volgers van Uitgelichte Accounts, en/of clicks, Retweets en vind-ik-leuks van Uitgelichte Tweets. Je hoeft nooit meer te betalen dan je maximumbod en meestal betaal je minder.

Je maximumbod, resonantie en relevantie spelen allemaal een rol bij het bepalen welke campagnes worden weergegeven. Met een hoger maximumbod vergroot je wel de kans om meer volgers en/of interacties te krijgen. Meer informatie over het instellen van je budget.

Vermelding

Wanneer je het @-teken direct gevolgd door de gebruikersnaam toevoegt, wordt dit een “vermelding” genoemd. Een vermelding verwijst ook naar een Tweet waaraan je gebruikersnaam is toegevoegd. Meer informatie over antwoorden en vermeldingen.

Uitgelichte momenten

Uitgelichte momenten zijn Momenten die zijn gecreëerd door een merk en zijn opgenomen in de gids met Momenten. Deze zijn duidelijk gemarkeerd als “Uitgelicht“.

Uitgelichte Video

Uitgelichte Video's zijn video's binnen Uitgelichte Tweets waarvoor onze adverteerders hebben betaald. Deze worden weergegeven in de tijdlijn van je startpagina, boven aan pagina's met zoekresultaten op Twitter en op andere plekken op het platform. Ze zijn duidelijk gemarkeerd als "Uitgelicht“.

Relevantie

Twitter beveelt je Uitgelichte Tweets en Uitgelichte Account aan bij de meest relevante gebruikers op basis van de volgende twee soorten informatie:

• Impliciete informatie over je account en volgers: Twitter kijkt naar je volgers en zoekt vervolgens naar vergelijkbare accounts waarmee je een aantal volgers deelt. Dit kunnen bijvoorbeeld concurrenten zijn, of accounts die in het algemeen worden geassocieerd met onderwerpen die relevant zijn voor je merk.

• Expliciete informatie over de interesses van je doelgroep: Twitter zoekt experts voor de interessegroepen die je selecteert in het programma voor het instellen van je campagnes.

Antwoord

Een Tweet als antwoord op een bericht van een andere gebruiker. Deze wordt meestal geplaatst door op de antwoordknop naast de betreffende Tweet in je tijdlijn te klikken. Een antwoord begint altijd met @gebruikersnaam. Meer informatie over antwoorden en vermeldingen.

Resonantie

Hiermee wordt de gebruikersinteractie met Tweets gemeten, om zo te bepalen welke Tweets worden weergegeven en welke niet. Deze variabele combineert alle onderdelen van de interactie van een bedrijf met zijn klanten op Twitter.

Retweet

Een Tweet van een andere gebruiker die naar je wordt doorgestuurd door iemand die je volgt. Wordt vaak gebruikt om nieuws te verspreiden of nuttige informatie te delen op Twitter.

(werkwoord) Retweeten, retweette, geretweet. Het doorsturen van een Tweet van een andere gebruiker naar al jouw volgers. Meer informatie over Retweets.

Geïntegreerde zoekfunctie

Een zoekvak op je Twitter-startpagina waarmee je in alle openbare Tweets kunt zoeken naar trefwoorden, gebruikersnamen, hashtags of onderwerpen. Je kunt zoekacties ook uitvoeren op search.twitter.com.

Zoekresultaten

Een realtime lijst met Tweets die de zoekterm bevatten die je in het zoekvak hebt ingevoerd. Uitgelichte Tweets met het hoogste bod en de hoogste resonantiescore voor die zoekterm, worden bovenaan in de zoekresultaten weergegeven.

Totaalbudget

Deze instelling is optioneel. Als je deze instelling kiest, stopt je campagne wanneer dit budget is bereikt. Dit bedrag wordt niet overschreden tijdens je campagne. Meer informatie over budgetten.

Ontvolgen

Algemeen: een Twitter-gebruiker niet meer volgen. Hun Tweets worden niet meer in de tijdlijn van je startpagina weergegeven.

Uitgelichte Accounts: wanneer een gebruiker een Uitgelicht Account ziet, het account volgt en vervolgens binnen vier uur weer ontvolgt. Als een bestaande gebruiker stopt met volgen van het account, of als een gebruiker naar een andere pagina navigeert, naar het Twitter-account zoekt of naar het Twitter-account gaat via de adresbalk tussen het tijdstip dat deze het account volgt en ontvolgt, wordt dit niet beschouwd als het ontvolgen van een Uitgelicht Account.

Moeheid bij gebruiker

Beperkt hoe vaak een gebruiker hetzelfde onderdeel van een Uitgelichte Campagne te zien krijgt. We houden rekening met moeheid bij de gebruiker om te voorkomen dat advertenties als verstorend worden ervaren.

Bij de ontwikkeling van onze Twitter Ads blijven we alles in de gaten houden en experimenteren met moeheid bij de gebruiker en frequentielimieten.

Wie te volgen

Dit wordt weergegeven in het detailvenster waarin nieuwe accounts worden aanbevolen om te volgen, op basis van wie je al volgt. Meer informatie over wie te volgen.