Quick Promote

Overzicht

• Wat is Quick Promote?
    Pijl-omlaagicoon

Met Quick Promote kun je rechtstreeks vanuit je Twitter-profiel op internet, Android of iOS snel je beste Tweets uitlichten voor een groter publiek. Door je beste Tweet uit te lichten via Quick Promote kun je interactie en reacties voor je content genereren van een grote groep gebruikers.

Adverteerders voor kleine bedrijven hebben ook toegang tot Quick Promote via het dashboard voor Tweetactiviteit of de permanente link naar een Tweet.

• Waarom zou ik Quick Promote gebruiken?
    Pijl-omlaagicoon

Quick Promote is bij uitstek geschikt voor MKB-adverteerders die een specifieke Tweet snel en eenvoudig willen uitlichten zonder hiervoor naar Twitter Ads te hoeven gaan.

Bovendien kunnen adverteerders met Quick Promote snel zien of een bepaalde Tweet aanslaat bij gebruikers voordat ze deze als Uitgelichte Tweet in een op doelstellingen gebaseerde campagne gebruiken.

• Waar worden de Uitgelichte Tweets weergegeven?
    Pijl-omlaagicoon

Uitgelichte Tweets die met behulp van Quick Promote zijn gemaakt, zullen in de tijdlijn van de gebruiker worden weergegeven. De gebruikers die de Uitgelichte Tweet zien zijn diegene die voldoen aan de targetingvereisten van Quick Promote.

• Waar kan ik de resultaten van Uitgelichte Tweets vinden?
    Pijl-omlaagicoon

Je kunt de resultaten van je Uitgelichte Tweet eenvoudig in realtime bekijken op Twitter.com, Android of iOS . Hiervoor klik je op het icoon “Tweetactiviteit bekijken” voor de desbetreffende Tweet.

Internet

iOS

Android

Resultaten worden ook direct gerapporteerd op de detailpagina van de Tweet in het dashboard voor Tweetactiviteit en via het dashboard van de Twitter Ads-campagne.

• Hoeveel moet ik betalen?
    Pijl-omlaagicoon

Het maximumbod is wordt momenteel geoptimaliseerd op basis van de door jou geselecteerde campagnedoelstellingen.

Vanuit het dashboard van de Twitter Ads-campagne kun je het bod op ieder gewenst moment aanpassen. In het campagnedashboard moet je klikken op de Uitgelichte Tweet en vervolgens op de knop Bewerken. Nadat de selectie is gemaakt, kun je het bod voor de Uitgelichte Tweet aanpassen.

• Wat is de doelgroep van mijn Uitgelichte Tweet?
    Pijl-omlaagicoon

Quick Promote-campagnes zijn gericht op gebruikers die overeenkomen met de volgers van de adverteerder en gebruikers die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in de onderwerpen in de Tweet. Met Quick Promote kun je Uitgelichte Tweets geografisch targeten. De volgende opties zijn beschikbaar:

• Wereldwijd (geen geografische targeting)
    • Land*
    • Staat/provincie/regio
    • Agglomeratie

*We targeten automatisch het land waarin de adverteerder het account heeft ingesteld.

Adverteerders kunnen de geografische targeting van de Quick Promote-campagne wijzigen in het Twitter Ads-dashboard. Net als bij het wijzigen van het bod, moeten adverteerders de Uitgelichte Tweet selecteren en op de knop Bewerken klikken. Vervolgens kies je de locatie voor de targeting en de geografische regio's die je wilt bereiken.

We raden aan om targeting toe te passen op alle regio's waar je zaken wilt doen. Als de Tweets die je wilt uitlichten relevant zijn voor een specifieke regio, beperk je de targeting tot de meest relevante gebieden. Ga naar het helpartikel over geografische targeting voor meer informatie over dit type targeting.

• Quick Promote instellen vanuit je Twitter-profiel
    Pijl-omlaagicoon

Log eerst in bij Twitter.com en ga naar je profiel. Gebruikers moeten een Twitter Ads-account hebben of zich registreren voor een Ads-account om toegang te krijgen tot de Quick Promote-functionaliteit.

Ga naar ads.twitter.com om je te registreren bij Twitter Ads.

Stap 1: Selecteer de Tweet die je wil uitlichten

Zoek op je Twitter-profielpagina de specifieke Tweet die je wilt uitlichten.

Adverteerders die geregistreerd zijn bij Twitter Ads maar van wie we geen creditcardgegevens hebben, moeten een geldige creditcard toevoegen voordat ze een Tweet kunnen uitlichten (gebruikers op Android krijgen deze vraag niet te zien).

Stap 2: Selecteer je bedrag

Je moet nu een budget kiezen voor de campagne. Er zijn meerdere prijsopties beschikbaar, tot maximaal $ 2500. Voor elk budgetbedrag dat ze kunnen selecteren, wordt een geschat totaal aantal interacties aangeboden.

Stap 3: Bekijk de resultaten voor je Tweet

Je kunt gebruikers direct zien reageren op je Tweet door gewoon op het icoon “Analyses bekijken” vanuit je Uitgelichte Tweets te klikken.

Na het verlopen van de promotiecyclus kunnen gebruikers ervoor kiezen om dezelfde Tweet opnieuw uit te lichten.

• Instelling van Quick Promote vanaf je iOS-apparaat
    Pijl-omlaagicoon

Stap 1: Selecteer de Tweet die je wilt uitlichten

Ga op je iOS-apparaat naar een van de Tweets die je wilt uitlichten en tik op “Tweetactiviteit bekijken”.

Stap 2: Licht je Tweet uit

Als je op “Tweetactiviteit bekijken” hebt geklikt, tik je op “Licht deze Tweet uit”.

Stap 3: Kies je bedrag

Kies een budget (verschillende prijsopties zijn beschikbaar tot $ 2500) en tik op de groene knop om je uitgave te bevestigen. Net als bij het gebruik van Quick Promote voor je Twitter-profiel op internet zal er een geschat totaal aantal interacties worden geboden voor elk te selecteren budgetbedrag.

Stap 4: Bekijk je resultaten voor de Tweet

Daarna kun je direct interacties zien met je Tweet door gewoon op het icoon “Analyses bekijken” vanuit een van je Uitgelichte Tweets te klikken.

• Instelling van Quick Promote vanaf je Android-apparaat
    Pijl-omlaagicoon

Stap 1: Selecteer de Tweet die je wil uitlichten

Ga op je Android-apparaat naar een van de Tweets die je wil uitlichten en tik op “Tweetactiviteit bekijken”.

Stap 2: Licht je Tweet uit

Als je op “Tweetactiviteit bekijken” hebt geklikt, tik je op “Licht deze Tweet uit”.

Stap 3: Kies je bedrag

Kies een budget (verschillende prijsopties zijn beschikbaar tot $ 2500) en tik op de groene knop om je uitgave te bevestigen. Net als bij het gebruik van Quick Promote voor je Twitter-profiel op internet zal er een geschat totaal aantal interacties worden geboden voor elk te selecteren budgetbedrag.

Stap 4: Bekijk je resultaten voor de Tweet

Daarna kun je direct interacties zien met je Tweet door gewoon op het icoon “Analyses bekijken” vanuit een van je Uitgelichte Tweets te klikken.

• Quick Promote instellen via het dashboard voor Tweetactiviteit
    Pijl-omlaagicoon

Ga eerst naar analytics.twitter.com om rechtstreeks naar het dashboard voor Tweetactiviteit te gaan.

Gebruikers kunnen het dashboard voor Tweetactiviteit ook weergeven vanuit het Twitter Ads-campagnedashboard. Selecteer eerst het tabblad "Analyses" en selecteer vervolgens "Tweetactiviteit" in het vervolgkeuzemenu.

Stap 1: Selecteer de Tweet die je wil uitlichten

Selecteer de specifieke Tweet die je wil uitlichten vanuit je dashboard voor Tweetactiviteit.

Stap 2: Selecteer je bedrag

Als je eenmaal hebt gekozen welke Tweet je wil uitlichten, zal je worden gevraagd welk bedrag je ter beschikking wilt stellen voor de Quick Promote-campagne.

Adverteerders kunnen voor de Uitgelichte Tweet kiezen uit drie bedragen: $ 10, $ 20, en $ 50.

Stap 3: Resultaten van Quick Promote

De Tweet zal dan worden uitgelicht en de resultaten worden realtime weergegeven!

Zodra de Quick Promote-campagne actief is, kun je deze op elk gewenst moment onderbreken of bewerken via het Twitter Ads-campagnedashboard.

Bovendien kan na het verlopen van de promotiecyclus worden gekozen om de Tweet opnieuw uit te lichten.