App-cards instellen

Overzicht

• Wat is een App Card?
    Pijl-omlaagicoon

Met Twitter-cards kun je naast de 140 tekens ook boeiende media-ervaringen toevoegen aan je Tweets. De App Card is een van deze ervaringen.

Door een App Card toe te voegen aan een Tweet, kun je verschillende media toevoegen die informatie bieden over je app, zoals een afbeelding, beoordelingen en een call to action:

Deze toegevoegde mediafunctie is ontworpen om de interactieratio van gebruikers met je Tweet te verbeteren.

• Hoe kan ik een App Card maken?
    Pijl-omlaagicoon

Om een App Card te maken ga je naar ads.twitter.com, log je in bij je adverteerdersaccount en kies je Cards in het menu Creatieve materialen.

Selecteer hier de Basic App Card of Image App Card en klik op de knop Maak uw eerste App Card om te beginnen.

Vervolgens wordt je gevraagd de details van je card in te voeren.

• Video App Card
    Pijl-omlaagicoon

Adverteerders kunnen nu ook video's gebruiken om hun mobiele apps op Twitter te promoten. Door een Video App Card te maken voor een campagne, kun je video's van en over je app laten zien aan het Twitter-publiek.

Een Video App Card maken

1. Ga naar ads.twitter.com en log in bij je adverteerdersaccount.
    2. Als je nog geen video hebt geüpload, kies je Video's in het menu Creatieve materialen en upload je de video in dat gedeelte.

Zodra je video is geüpload, kun je twee dingen doen:

1. Kies Cards in het menu Creatieve materialen. Selecteer de optie Video App en klik op de knop “Maak uw eerste Video App Card”. Vervolgens kun je de details voor de Card invoeren. Onder “Card-content” vind je instructies voor de verschillende instellingen. Op de pagina met de instellingen voor de Card kun je ook een video aan de Video App Card koppelen. Voordat je een video kunt koppelen, moet je deze uploaden naar je videobibliotheek.

Maak een nieuwe campagne voor app-installaties of app-interacties. Selecteer “Video App Card” als type Card in het vervolgkeuzemenu in het gedeelte Stel Tweets op van het campagneformulier. Voer vervolgens de details voor de Card in.

• Card-content
    Pijl-omlaagicoon

Primair territorium App Store

Dit is het primaire territorium waarin je app beschikbaar is.  We gebruiken deze informatie om je App-ID te verifiëren.

App Store-territorium voor Image App Cards

Wanneer je Image App Cards instelt, is het niet nodig een card in te stellen voor elk land waarop je targeting wilt uitvoeren. De card kan eenmaal worden ingesteld, met de Verenigde Staten als land, waarna de card werkt voor alle landen waarop je targeting uitvoert en waar de app beschikbaar is. Je hoeft alleen een land op te geven voor de Image App Card wanneer de app niet beschikbaar is in de Verenigde Staten. In dat geval hoef je alleen een land te selecteren waar je app beschikbaar is om je App-ID te verifiëren.

App Store-territorium voor Basic App Cards

Aangezien de Basic App Cards de beschrijving van de app rechtstreeks ophalen uit de App Store, moeten Basic App Cards worden in gesteld voor andere landen als je wil dat de taal van de card wordt gewijzigd op basis van het gekozen land.

App-ID's voor iPhone, iPad en Android

Voor iPhone en iPad is dit gewoonlijk een numeriek getal, dat te vinden is in je App Store-URL. De App-ID voor de Vine-app is hier als voorbeeld gemarkeerd:

https://itunes.apple.com/us/app/vine/id592447445?mt=8

Net als voor iPhone vind je de Android App-ID in de Google Play Store-URL. De App-ID voor de Vine-app voor Android is hier als voorbeeld gemarkeerd:

https://play.google.com/store/apps/details?id=co.vine.android&hl=en

• Deep link-schema

Een deep link-schema is vergelijkbaar met een domein voor een website, behalve dat gebruikers hiermee een app kunnen starten. Het fungeert als het basisschema voor volledige deep links (zie hieronder). Typ bijvoorbeeld twitter:// in je mobiele webbrowser en tik op “Gaan”. Als de Twitter-app geïnstalleerd is, wordt deze nu op de telefoon geopend.

Voor een App Card op iOS kun je deeplinkschema's toevoegen aan de configuratie voor de Card. Aan de hand hiervan kan Twitter bepalen of een app is geïnstalleerd, zodat gebruikers die app rechtstreeks vanuit Twitter kunnen openen. Als de app niet is geïnstalleerd, stuurt de App Card de gebruiker naar de App Store, waar ze de app kunnen downloaden.

Een deep link-schema is ook vereist om installatiemeldingen voor iOS in te schakelen. Installatiemeldingen zijn aanwijzingen die op Twitter worden weergegeven als een app volledig is gedownload, en zijn ontworpen om de activering van je app te stimuleren.

• Je deeplinkschema opzoeken
    Pijl-omlaagicoon

Als je wil weten wat het deep link-schema van je app is, neem je contact op met je team van ontwikkelaars. Deze informatie bevindt zich namelijk in de broncode van de app en is waarschijnlijk alleen beschikbaar voor de technici in je team.

Voor iPhone bevindt het deep link-schema zich in het bestand info.plist file onder URL-typen. Op Android wordt deeplink-informatie als onderdeel van de Intent-gegevens doorgegeven aan je app.

Volledige deep link

Een volledige deep link is vergelijkbaar met een complete URL voor een website, behalve dat gebruikers hiermee rechtstreeks naar een specifieke plaats in je app worden geleid.  Typ bijvoorbeeld twitter://account in je mobiele webbrowser en tik op “Gaan”. Als de Twitter-app geïnstalleerd is, wordt deze op je telefoon geopend en ga je naar het tabblad Ik van je account.

App Card-afbeelding (alleen Image App Card)

Voeg een afbeelding bij om je App Card weer te geven met een grote afbeelding.

• Geavanceerde instellingen (alleen Basic App Card)
    Pijl-omlaagicoon

Aangepast icoon

Je kunt een aangepast icoon toevoegen om het standaardicoon van de App Store te vervangen door je aangepaste icoon.

Aangepaste app-beschrijving

Je kunt een aangepaste app-beschrijving toevoegen om de standaardbeschrijving van de App Store te vervangen door je aangepaste beschrijving.

• Veelgestelde vragen
    Pijl-omlaagicoon

Hoe Tweet ik een App Card?

Selecteer na het maken van de Card de knop “Tweet opstellen met deze card” in het Cards-dashboard naast de Card die je wilt tweeten. Je kunt ook de URL van de card opnemen in een Tweet. De card wordt dan gegenereerd.

Hoe vind ik de deeplink van mijn app?

Dat hangt ervan af of het voor iOS is of voor Android.

Voor iOS

Om te zorgen dat je app op de juiste manier reageert op aanvragen voor het openen van een URL, moet je een URL-schema toevoegen aan het bestand .plist van de app. Veelgebruikte patronen voor de benaming van dit schema zijn onder meer reverse-DNS, of eenvoudig mijnappnaam://.

Zoek de sectie URL Types in het bestand .plist van de app. Als deze niet bestaat, kun je die zelf toevoegen. Als je nog geen URL-typen hebt bewerkt, is dit een reeks met één item, een woordenboek met de sleutel “URL Identifier”. Klik op de knop + van het woordenboek om een sectie URL-schema's toe te voegen, wat een andere reeks is, en voeg je schema toe aan deze reeks. Je kunt zo veel aangepaste schema's toevoegen als je wil.  Hier vind je een zelfstudie waarin uitgebreider wordt ingegaan op dit onderwerp.

In je app-delegatie kun je logica toevoegen aan de application:openURL:sourceApplication:annotation:method om de inkomende URL op te nemen (die je hebt opgegeven in de card) en te parseren binnen je app.

Voor Android

Deep link-informatie wordt doorgegeven aan je app als onderdeel van de Intent-gegevens. Je kunt een Intent-filtertoevoegen aan de relevante ontvangende activiteiten in je app. Het Intent-filter kan er ongeveer als volgt uitzien:

1. @string/filter_title_viewcardcontent”>

2.        <action android:name=”android.intent.action.VIEW” />

3.        <category android:name=”android.intent.category.DEFAULT” />

4.        <category android:name=”android.intent.category.BROWSABLE” />

5.        <!— Accepteert URI's die beginnen met “example://action” —>

6.        <data android:scheme=”example”

7.              android:host=”action” />

8.    </intent-filter>

In de Google Developers-handleidingen vind je meer uitleg.

Wat zijn de specificaties voor de afbeelding in een App Card?

De specificaties voor de afbeelding in de App Card worden in de gebruikersinterface weergegeven wanneer je de Card maakt.

Hoe worden de kosten voor dit type advertenties binnen Uitgelichte Campagnes berekend?

Adverteerders betalen voor ‘app clicks’, dat wil zeggen, elke click die een gebruiker naar de App Store of Google Play leidt of waarmee de app rechtstreeks wordt geopend.

Werkt dit op mobiele apparaten en desktopcomputers?

De App Card wordt alleen op mobiele apparaten weergegeven.

Wat is het voordeel van het gebruik van een App Card?

Door de rich media spreekt een App Card gebruikers meer aan. De click-through-rate (CTR) is daardoor vaak hoger.