Een campagne voor websiteclicks of conversies maken

Overzicht

• Wat is een campagnes voor website-clicks of conversies?
    Pijl-omlaagicoon

Campagnes voor website-clicks zijn geoptimaliseerd om webverkeer te stimuleren en conversies te genereren op je website via Tweets met targeting van specifieke doelgroepen van gebruikers. Met deze campagnes kun je de content van je website uitlichten in een Tweet, op een manier die is ontworpen om het aantal click-throughs naar je website te maximaliseren.

• Waarom zou ik een Website Card gebruiken voor mijn campagne voor website-clicks?
    Pijl-omlaagicoon

Als je doelstelling is om bezoeken aan en conversies op je website te stimuleren, kun je daarvoor campagnes voor website-clicks gebruiken. Deze zijn daar speciaal voor ontworpen. Gewoonlijk bevatten Tweets met een link naar je site alleen de tekst van de Tweet en de hyperlink. Met de Website Card zien gebruikers meer context voor je site en worden ze naar je site geleid wanneer ze op de card klikken.

• Wat kost een campagne voor websiteclicks of conversies?
    Pijl-omlaagicoon

Doordat het prijsmodel van Twitter gebaseerd is op kosten per actie, in dit geval de specifieke kosten per link-click, betaal je alleen voor de door jou gewenste link-clicks die je wilt stimuleren. Tijdens het instellen van de campagne geef je het maximumbedrag op dat je wilt uitgeven voor elke actie die via die campagne wordt verkregen. Dit bedrag is je bod.

Het prijsmodel van Twitter, dat op kosten per actie is gebaseerd, zorgt er bovendien voor dat je alleen voor link-clicks betaalt. Wanneer je een campagne voor websiteclicks of conversies uitvoert, betaal je alleen voor clicks naar je website die je via die campagne hebt verkregen. Alle andere acties en interacties (bijvoorbeeld weergaven, antwoorden en Retweets) zijn gratis.

Bij het instellen van biedingen is het belangrijk goed na te denken over de waarde die elke campagne je bedrijf oplevert, en ten minste dit bedrag te bieden. Het aanbevolen bod geeft een goede indicatie van het bedrag dat je voor je campagne moet bieden om je doelstelling ermee te bereiken. Je hoeft nooit meer te betalen dan je bod en meestal betalen adverteerders minder. Als je bod niet concurrerend genoeg is vergeleken met andere adverteerders, wordt je campagne misschien niet uitgevoerd.

Je kunt niet alleen zelf bepalen hoeveel je per actie betaalt, maar ook hoeveel je in totaal wilt uitgeven. Nadat je je bod hebt ingesteld, wordt je gevraagd een totaalbudget voor de campagne op te geven en optioneel ook een dagelijks budget. Wanneer je totale budget is bereikt, wordt je campagne gestopt tot je het budget verhoogt. Wanneer je dagelijkse budget is bereikt, wordt je campagne gestopt tot de volgende dag.

• Een campagne voor websiteclicks instellen
    Pijl-omlaagicoon

Log eerst in bij je Twitter Ads-account. Kies de optie Websiteclicks of conversies in de campagnekiezer. Als je je eerste campagne instelt, wordt je direct gevraagd een campagnetype te kiezen. Als je een of meer bestaande campagnes hebt, klik je op de blauwe knop Nieuwe campagne maken op het dashboard van je hoofdcampagne.

Stap 1: Geef je campagne een naam en stel de campagnedatums in

Geef je campagne een naam. Kies bij voorkeur een naam die betrekking heeft op de specifieke doelgroep voor deze campagne, zodat je de campagne eenvoudig kunt onderscheiden van andere campagnes die je later maakt.

Voer de begin- en einddatum van je campagne in. Voor een constante en consistente campagneactiviteit van volgers raden we je aan de optie 'Meteen starten, voortdurend actief houden' te kiezen en het maximale dagelijkse budget in te stellen op het bedrag dat je per dag wilt uitgeven. Zie het helpartikel over campagnedatums en -budgetten voor meer informatie en praktische tips.

Stap 2: Maak je advertentie met een Tweet, een link en een call to action

Cards zijn herbruikbare uitbreidingen van Tweets, die een afbeelding en een call to action bevatten om prestaties te bevorderen. Ga aan de slag door een Tweet en een afbeelding toe te voegen en een call to action te selecteren.

Een afbeelding die je selecteert voor opname in je campagne voor website-clicks, moet ten minste 800 pixels breed zijn en 320 pixels hoog. De maximale afbeeldingsgrootte is 3 MB Je kunt de afbeeldingen bijsnijden of het formaat ervan wijzigen nadat je ze hebt geüpload. Vermijd afbeeldingen met veel tekst of elementen die lijken op knoppen of links.

Vervolgens wordt je gevraagd de URL van je Card in te voeren. De Tweet toont alleen de opgegeven call to action en link.

• Selecteer targetingopties voor je Website Card
    Pijl-omlaagicoon

Je kunt kiezen uit verschillende targetingmethoden voor je Website Card:

Trefwoorden

Keywordtargeting stelt je in staat de juiste gebruikers te bereiken op momenten dat ze interesse hebben getoond voor onderwerpen die zijn gerelateerd aan je bedrijf. Kies deze optie als je gebruikers wilt bereiken op basis van trefwoorden in hun Tweets en de Tweets waarmee ze onlangs interacties zijn aangegaan. Hiermee bereik je ook gebruikers die op Twitter naar specifieke termen zoeken.

Voer trefwoorden in voor je campagne met Website Card. Je Tweets worden weergegeven wanneer gebruikers een zoekopdracht uitvoeren, een Tweet plaatsen of een interactie aangaan met een Tweet die de toepasselijke trefwoorden bevat. Het is belangrijk dat de geselecteerde trefwoorden relevant zijn voor je tweetteksten.

Praktische tips voor campagnes met Website Card en keywordtargeting:

• Gebruik persoonlijke aanbevelingen voor trefwoorden. Gebruik het hulpprogramma voor aanbevolen trefwoorden onder het targetingvak om je bereik te vergroten met andere termen die vergelijkbaar zijn met de termen die je al hebt opgegeven.

• Importeer trefwoorden uit campagnes voor zoekopdrachtmarketing. Als je actieve campagnes voor zoekopdrachtmarketing hebt, kun je bepaalde trefwoorden mogelijk ook op Twitter gebruiken. Probeer je best presterende trefwoorden toe te voegen. Houd er echter rekening mee dat mensen anders zoeken dan dat ze tweeten. Specifieke trefwoordcombinaties worden op Twitter mogelijk vaker of minder vaak gebruikt.

• Luister naar je publiek. Houd Twitter-gesprekken in de gaten die van belang zijn voor je branche en overweeg veelvoorkomende termen toe te voegen aan je campagnes met keywordtargeting.

Lees het helpartikel over keywordtargeting voor meer informatie hierover.

Interesses en volgers

Je kunt een Website Clicks Card targeten op gebruikers met specifieke, vooraf gedefinieerde interesses, interesses die vergelijkbaar zijn met die van volgers van bepaalde @gebruikersnamen (inclusief die van jou) en op je huidige volgers.  Je kunt je targeting ook verfijnen voor specifieke geografische regio's.

Met targeting van @gebruikersnamen kun je gebruikers bereiken die vergelijkbare interesses hebben als de volgers van de desbetreffende accounts.   Als je targeting wilt toepassen op mensen met dezelfde interesses als je bestaande volgers, schakel je eenvoudig onder het veld @gebruikersnamen het selectievakje 'Ook richten op gebruikers vergelijkbaar met je volgers' in. Wij plaatsen je advertentie dan automatisch voor deze waardevolle doelgroep van gebruikers. Je kunt er ook voor kiezen targeting expliciet voor je eigen volgers uit te voeren. Er worden nooit kosten in rekening gebracht voor content die organisch aan gebruikers wordt gepresenteerd. Je betaalt alleen voor interacties of weergaven worden gerealiseerd als resultaat van je Uitgelichte Campagnes.

Voeg interessecategorieën toe om een breder publiek te targeten. Er wordt targeting toegepast op gebruikers die zijn geïnteresseerd in een van de categorieën die je hebt ingevoerd, naast de @gebruikersnamen die je hierboven hebt ingevoerd. Ga naar het helpartikel over targeting van interesses en gebruikersnamen om te lezen hoe dit type targeting precies werkt.

Praktische tips voor campagnes met Website Card en interessetargeting:

• Maak campagnes voor alle verschillende klantsegmenten. Pas de targeting aan op basis van de interesses van de verschillende segmenten.

• Voeg 10-20 @gebruikersnamen en interesses toe. Voeg deze samen in duidelijk gegroepeerde categorieën (beïnvloeders uit de sector, concurrenten enzovoort). Met de zoekfunctie voor personen op Twitter vind je snel meer @gebruikersnamen om toe te voegen.

• Houd het vak Geschatte grootte van publiek aan de rechterzijde van de pagina in de gaten. De waarde in dit vak geeft je een idee van het aantal gebruikers dat is opgenomen op basis van je targetingopties. Als de waarde te laag of te hoog lijkt, voeg je meer @gebruikersnamen of interessecategorieën toe of verwijder je er enkele.

Aangepaste doelgroepen

Met aangepaste doelgroepen kun je een campagne targeten op basis van mensen die je website eerder hebben bezocht, e-mailadressen en andere gegevens uit je CRM-database, of lijsten met Twitter-ID's. (Dit kun je ook laten doen door een bedrijf dat door ons is geautoriseerd). Lees meer over aangepaste doelgroepen en website-remarketing.

Stel targeting in voor locaties die je wilt bereiken

Selecteer de geografische regio's die je wilt bereiken. We raden aan om targeting toe te passen op alle regio's waar je zaken wilt doen. Als de Tweets die je wilt uitlichten relevant zijn voor een specifieke regio, beperk je de targeting tot de meest relevante gebieden. Ga naar het helpartikel over geografische targeting voor meer informatie over dit type targeting.

Selecteer apparaten en platforms voor targeting

Onder de optie voor geografische targeting in de campagne-instellingen staat een optie om te selecteren welke apparaten en platforms je wilt targeten.

Stel targeting op geslacht in

In de campagne-instellingen wordt standaard targeting op beide geslachten toegepast. Je kunt de targeting indien gewenst echter beperken tot één geslacht. Kies onder Apparaattargeting de optie “Targeting beperken op geslacht” en maak een keuze. We leiden het geslacht af van bepaalde openbare signalen op Twitter, zoals de profielnamen van gebruikers of de accounts die mensen volgen.

• Het budget en bod instellen voor je campagne voor websiteclicks
    Pijl-omlaagicoon

Stap 4: Stel je budgetten en maximumbod in

Stel een totaalbudget voor je campagne en je dagelijkse maximum in. Je geeft nooit meer uit dan het totale campagnebudget, en op een dag geeft je nooit meer uit dan het dagelijkse maximum. Optioneel kun je ook een totaalbudget instellen. Als je voortdurend interacties wilt genereren, raden we je aan dit veld leeg te laten en een dagelijks budget in te stellen om de pacing te beheren.

Stel je maximumbod in op basis van de zakelijke waarde die je toekent aan een interactie. Met je bod wordt bepaald hoeveel gebruikers je kunt bereiken. Verder bepaal je hiermee je gemiddelde CPE (cost per engagement). De cost per engagement op Twitter wordt vastgesteld met een tweedeprijsveiling onder de adverteerders. Je betaalt altijd slechts een kleine hoeveelheid meer dan de volgende hoogste bieder. Als je niet zeker weet hoeveel je moet bieden, gebruik je het aanbevolen bod om er zeker van te zijn dat je campagne weergaven verkrijgt. Zie de veelgestelde vragen over biedingen en veilingen voor meer informatie.

Stap 5: Sla je campagne op en lanceer deze

Klik op de knop Campagne opslaan. Je hebt dan de keuze uit drie opties: Campagne lanceren, Opslaan als concept en afsluiten of Details wijzigen.

Als je klaar bent, klik je op Campagne lanceren om de campagne te starten. Als je een specifieke begindatum hebt ingesteld, wordt je campagne geactiveerd op de datum en tijd die je hebt geselecteerd.

• Veelgestelde vragen
    Pijl-omlaagicoon

Werkt dit op mobiele apparaten en desktopcomputers?

De Website Card werkt op zowel mobiele apparaten als desktopcomputers. De weergave kan iets verschillen op afzonderlijke apparaten.

Hoe kan ik de prestaties van mijn Website Card bijhouden?

In het Cards-dashboard voor de Website Card zie je het totale aantal clicks voor elke Card.  Dit is een samengevoegd totaalaantal waarin alle clicks op je card zijn opgenomen, niet alleen clicks via Uitgelichte Campagnes.

Moet het aantal clicks in het Cards-dashboard van Twitter overeenkomen met het aantal clicks van analysesoftware zoals Google Analytics?

Nee. Clicks die in het Cards-dashboard van Twitter worden vermeld, kunnen aanzienlijk afwijken van door Google Analytics en andere rapportagesoftware gerapporteerde bezoeken.  Er zijn verschillende redenen voor dit verschil:

Analyses van Twitter Cards: in het Cards-dashboard wordt voor elke click op de URL een click geregistreerd.  Dit omvat ook dubbele clicks van dezelfde gebruiker.

Bezoekers in Google Analytics: door Google Analytics wordt alleen een click geregistreerd als de gebruiker de pagina lang genoeg bezoekt om de pagina te laden. Als de gebruiker de pagina verlaat voordat deze is geladen, legt Google Analytics het bezoek niet vast. Als dezelfde gebruiker de pagina binnen 30 minuten tweemaal bezoekt, legt Google dit vast als 1 bezoek. In de card-analyse van Twitter wordt dit als 2 clicks opgevat.

• Meer hulpbronnen
    Pijl-omlaagicoon

Zie het artikel Campagnes voor websiteclicks en conversies optimaliseren voor meer informatie over dit onderwerp. Dit artikel bevat nuttige tips en optimalisatietechnieken om zoveel mogelijk uit je campagne te halen.