Een campagne voor videoweergaven maken

Overzicht

• Wat is Uitgelichte Video?
    Pijl-omlaagicoon

Met Uitgelichte Video kun je effectief en doelgericht geïnteresseerde consumenten bereiken. Video's op Twitter vormen de basis van de sterkste herinnering en emotionele verbondenheid die digitale platformen kunnen bieden.

Uitgelichte Video is een fantastische manier om je doelgroep te interesseren op Twitter. Alle video's worden nu automatisch afgespeeld zodra gebruikers door hun tijdlijn scrollen. Gebruikers zullen hierdoor sneller tot interactie overgaan door te tikken of te klikken.

• Wat is auto-play?
    Pijl-omlaagicoon

Deze nieuwe functie zorgt voor 100% zichtbaarheid van al je Uitgelichte Video-Tweets. Een weergave wordt in rekening gebracht als de video gedurende minimaal 3 seconden wordt afgespeeld in de 100%-weergave in de tijdlijn of wanneer de gebruiker klikt om de video in de volledige schermweergave te bekijken of om het geluid in te schakelen, afhankelijk van wat het eerst gebeurt.

Automatisch afspelen van de video wil zeggen dat de video van de uitgever onmiddellijk wordt afgespeeld voor de gebruiker, maar zonder geluid.

• Hoe upload ik een video?
    Pijl-omlaagicoon

Ga eerst naar ads.twitter.com en klik dan op het tabblad Creatieve materialen. Selecteer in het uitklapmenu Video's. Vervolgens kun je content uploaden voordat je jouw Uitgelichte Tweets verstuurt. Naast video's, kun je ook GIF's en Vine-video's uploaden.

Let op: je moet je video('s) op deze pagina uploaden voordat je een campagne maakt.

We raden aan om video's met de volgende specificaties te uploaden:

• Bestandstype: MP4 of MOV
    • Bestandsgrootte: Onder 1GB aanbevolen
    • Max. lengte: 10 minuten
    • Videocodec: H264, baseline, Main of High profile met een kleurruimte van 4:2:0
    • Bitrate: 6,000k+ voor 1080p en 5,000k+ voor 720p
    • Framerate: 29,97fps of 30fps. Hoger is mogelijk. Probeer geen “upsampling” toe te passen als de beschikbare video een lagere frame rate heeft.
    • Audiocodec: AAC LC (Low Complexity), stereo

Door te uploaden, stem je ermee in dat het gebruik van het hulpmiddel voor publiceren is onderworpen aan de Algemene voorwaarden en regels van Twitter en de Videospelervoorwaarden van Twitter. Zorg ervoor dat je geen inbreuk maakt op het auteursrecht of de privacyrechten van anderen.

• Een campagne voor videoweergaven opzetten
    Pijl-omlaagicoon

Zodra je jouw video hebt geüpload, kun je aan de slag met je campagne voor videoweergaven! Selecteer op ads.twitter.com de knop ‘Een nieuwe campagne maken’ en kies ‘Videoweergaven’ in de vervolgkeuzelijst.

Geef vervolgens je campagne een naam. Kies bij voorkeur een naam die betrekking heeft op de specifieke doelgroep voor deze campagne, zodat je de campagne eenvoudig kunt onderscheiden van andere campagnes die je later maakt.

Ook wordt je gevraagd om de begin- en einddatums van je campagne. Voor doorlopende marketingboodschappen raden we je aan de optie 'Meteen starten, voortdurend actief houden' te kiezen en het maximale dagelijkse budget in te stellen op het bedrag dat je per dag wilt uitgeven. Zie het artikel over campagnedatums en -budgetten voor meer informatie en praktische tips.

Voer eerst de tekst voor je Tweet in. Selecteer vervolgens ‘Video toevoegen’ om alle video's weer te geven die je eerder hebt geüpload naar je bibliotheek. Na het selecteren van de video verschijnt de Video Card-miniatuur. Voeg vervolgens een titel en beschrijving toe voor je video. Deze zijn zichtbaar wanneer een gebruiker klikt om de Video Card te vergroten.

Je kunt ook een call to action toevoegen voor je video. Wij ondersteunen twee soorten CTA's: ‘Site bezoeken’ en ‘Nu bekijken’. Voor beide zijn URL's toegestaan. De formulering in de Card is afhankelijk van je selectie.

Je kunt ook al eerder gemaakte Tweets met video's selecteren als je in het verleden al een geschikte Tweet hebt gemaakt.

• Targeting instellen voor je campagne voor videoweergaven
    Pijl-omlaagicoon

Targeting

Selecteer de geografische regio's die je wilt bereiken. We raden aan om targeting toe te passen op alle regio's waar je zaken wilt doen. Als de Tweets die je wilt uitlichten relevant zijn voor een specifieke regio, beperk je de targeting tot de meest relevante gebieden. Ga naar het helpartikel over geografische targeting voor meer informatie over dit type targeting.

In de campagne-instellingen wordt standaard targeting op beide geslachten toegepast. Je kunt de targeting indien gewenst echter beperken tot één geslacht. Selecteer onder de sectie voor apparaattargeting de optie Targeting beperken op geslacht en selecteer je voorkeur. We leiden het geslacht af van bepaalde openbare signalen van gebruikers op Twitter, zoals de namen van gebruikersprofielen of de accounts die ze volgen.

Taal

Hier kun je de specifieke taal selecteren die je wilt targeten voor je campagne. In de campagne-instellingen wordt standaard targeting op alle talen toegepast. Je kunt de targeting indien gewenst echter beperken tot gebruikers die specifieke talen begrijpen. Zie dit artikel voor meer informatie over taaltargeting.

Apparaat

Onder de optie voor de taal in de campagnehulpprogramma's staat een optie om te selecteren welke apparaten en platforms je wilt targeten. Standaard worden alle apparaten geselecteerd om de grootst mogelijke doelgroep te bereiken.

Trefwoord

Keywordtargeting stelt je in staat de juiste gebruikers te bereiken op momenten dat ze interesse hebben getoond voor onderwerpen die zijn gerelateerd aan je bedrijf. Kies deze optie als je gebruikers wilt bereiken op basis van trefwoorden in hun Tweets en de Tweets waarmee ze onlangs interacties zijn aangegaan. Hiermee bereik je ook gebruikers die op Twitter naar specifieke termen zoeken.

Voer trefwoorden in voor je campagne met Uitgelichte Video. Je Tweets worden weergegeven wanneer gebruikers een zoekopdracht uitvoeren, een Tweet plaatsen of een interactie aangaan met een Tweet die de toepasselijke trefwoorden bevat. Het is belangrijk dat de geselecteerde trefwoorden relevant zijn voor je tweetteksten.

Praktische tips voor je keywordtargeting:

• Gebruik persoonlijke aanbevelingen voor trefwoorden. Gebruik het hulpprogramma voor aanbevolen trefwoorden onder het targetingvak om je bereik te vergroten met andere termen die vergelijkbaar zijn met de termen die je al hebt opgegeven.
    • Importeer trefwoorden uit campagnes voor zoekopdrachtmarketing. Als je actieve campagnes voor zoekopdrachtmarketing hebt, kun je bepaalde trefwoorden mogelijk ook op Twitter gebruiken. Probeer je best presterende trefwoorden toe te voegen. Houd er echter rekening mee dat mensen anders zoeken dan dat ze tweeten. Specifieke trefwoordcombinaties worden op Twitter mogelijk vaker of minder vaak gebruikt.
    • Luister naar je publiek. Houd Twitter-gesprekken in de gaten die van belang zijn voor je branche en overweeg veelvoorkomende termen toe te voegen aan je campagnes met keywordtargeting.

Lees het helpartikel over keywordtargeting voor meer informatie hierover.

Volgers

Met targeting van @gebruikersnamen kun je gebruikers bereiken die dezelfde interesses hebben als volgers van die accounts. Voer bijvoorbeeld @TwitterAds in om mensen te targeten die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in adverteren op Twitter. Zoek op Twitter naar @gebruikersnamen die je kunt toevoegen.

Interesses

Interessetargeting stelt je in staat om gebruikers te targeten waarvan de interesses overeenstemmen met die van je bedrijf of gebruikers met bepaalde interesses die relevant kunnen zijn voor je campagne. Je kunt daarnaast door categorieën bladeren om een breder spectrum van interesses te bereiken. Zie dit artikel voor meer informatie over interessetargeting.

Aangepaste doelgroepen

Met Aangepaste doelgroepen kun je (zelf, of door te werken met een geautoriseerde derde partij) je campagne richten op Twitter-gebruikers op basis van eerdere bezoekers van je website, e-mailadressen en andere gegevens uit je CRM-database of lijsten met Twitter-ID's. Meer informatie over Aangepaste doelgroepen en website-remarketing.

Met gebeurtenistargeting kunnen adverteerders snel en gemakkelijk gebeurtenissen op Twitter ontdekken, plannen en activeren.

• Praktische tips voor Uitgelichte Video
    Pijl-omlaagicoon

Benadruk waarom gebruikers je video moeten bekijken

Je wilt de Uitgelichte Tweet die je hebt gemaakt gebruiken samen met je Uitgelichte Video om gebruikers aan te moedigen tot interactie met je video. Maak je doelgroep duidelijk waarom ze jouw video moeten afspelen met een interessante call to action!

Zorg ervoor dat je video niet te lang is

Video's die kort maar krachtig zijn werken het best. Je hoeft niet de volle tien minuten te gebruiken voor een Uitgelichte Video. Als je video te lang door blijft gaan, zorgt dit voor minder interesse van gebruikers naarmate de tijd verstrijkt.

Een goed begin is het halve werk!

Communiceer in de eerste 15 seconden de belangrijkste boodschap voor je doelgroep. Kijkers moeten binnen de eerste paar seconden begrijpen welke actie er van ze verwacht wordt en wat ze precies moeten doen.

Probeer je Uitgelichte Video er ook op mobiel goed uit te laten zien!

Bijna 90% van alle Uitgelichte Video's worden bekeken via mobiel. Aangezien er een grotere kans is dat gebruikers je Uitgelichte Video bekijken of gebruiken op mobiel, is het belangrijk dat de vereisten en dimensies perfect passen bij alle mobiele apparaten.

• Volledige technische specificaties
    Pijl-omlaagicoon

Video

• Bestandstype: MP4 of MOV
    • Bestandsgrootte: geen limiet, maar bij voorkeur kleiner dan 1 GB
    • Max. lengte: 10 minuten
    • Aanbevolen videocodec: H264, baseline, Main of High profile met een kleurruimte van 4:2:0.
    • Aanbevolen frame rate: 29,97fps of 30fps. Hoger is mogelijk. Probeer geen “upsampling” toe te passen als de beschikbare video een lagere frame rate heeft.
    • Aanbevolen bitrate video: 6000k - 10.000k (6000k aanbevolen) voor 1080p. 5000k - 8000k (5000k aanbevolen) voor 720p).
    • Aanbevolen audio codec: AAC LC (Low Complexity)

Video-Tweet

• tweettekst: 116 tekens
    • Titel (onder video): 70 tekens
    • Beschrijving (onder video): 200 tekens

Miniatuur

• Ondersteunde bestandstypen: PNG of JPEG
    • Aanbevolen breedte-hoogteverhouding: 16:9
    • Minimumformaat: 640 x 360 pixels
    • Maximale grootte: 5 MB