Geïnstalleerde app-categorietargeting

Overzicht

• Wat is geïnstalleerde app-categorietargeting?
    Pijl-omlaagicoon

Geïnstalleerde app-categorietargeting maakt het voor je mogelijk om nieuwe klanten te bereiken en de kosteneffectiviteit van je campagnes te vergroten door gebruikers te targeten op basis van de categorieën apps die zij geïnstalleerd hebben of waar wij van denken dat zij erin geïnteresseerd zijn. Met deze nieuwe uitbreiding kun je de rapportage gesegmenteerd over de geïnstalleerde app-categorieën inzien voor alle app-campagnes. Deze targetingoptie en de desbetreffende rapportage is momenteel beschikbaar voor alle campagnes met de "installaties en interacties van apps"-doelstelling.

• Hoe werkt geïnstalleerde app-categorietargeting?
    Pijl-omlaagicoon

Twitter gebruikt een aantal verschillende signalen om te bepalen of een gebruiker als onderdeel voor een campagne getarget dient te worden wanneer geïnstalleerde app-categorietargeting ingeschakeld is. Dit omvat informatie over de apps die een gebruiker op zijn apparaat heeft, via de appgrafiek van Twitter. Bovendien gebruiken we andere signalen over de app-categorieën waarvan wij denken dat een gebruiker er geïnteresseerd in zou kunnen zijn gebaseerd op zijn of haar gedrag op Twitter. Bekijk dit helpcentrum-artikel voor meer informatie over de gegevens die we verzamelen via de appgrafiek en de opties waarover de gebruikers beschikken.

• Kunnen targetingopties worden toegepast op campagnes met geïnstalleerde app-categorietargeting?
    Pijl-omlaagicoon

Ja. Je kunt bijvoorbeeld geslacht, apparaat, taal of geografische locatie toepassen in campagnes met geïnstalleerde app-categorietargeting. Zoals bij alle soorten targeting, kan een meer verfijnde targeting resulteren in een lager volume voor je campagnes. Om het volume te verhogen, kun je de optie "bereik vergroten door vergelijkbare gebruikers te targeten" selecteren om een lookalike-model te gebruiken voor schaaluitbreiding. Je kunt verschillende campagnes testen die getarget zijn op meerdere geïnstalleerde app-categorieën om de juiste targeting en schaalmix te bereiken voor je campagnes.

• Waar is geïnstalleerde app-categorietargeting beschikbaar?
    Pijl-omlaagicoon

Deze functionaliteit is wereldwijd in alle regio's beschikbaar. Je kunt dit soort targeting gebruiken om gebruikers in elke geografische markt te targeten. Deze targetingoptie is beschikbaar voor campagnes met de "installaties en interacties van apps"-doelstelling.

• Hoe worden app-categorieën geselecteerd?
    Pijl-omlaagicoon

App-categorieën voor targeting zijn een weerspiegeling van de categorieën van de iOS app store en de Google Play store. Categorieën kunnen doorzocht, doorgebladerd en geselecteerd worden via de sectie targeting op het formulier voor het instellen van je nieuwe campagne. Om deze app-categorieën (van iOS, Android, of beiden) te kunnen selecteren dient apparaattargeting met de juiste OS eveneens ingeschakeld te zijn.

Zoek of blader naar de categorieën die je wilt targeten

• Hoe ziet de app campagne-rapportage van geïnstalleerde app-categorietargeting eruit?
    Pijl-omlaagicoon

Rapportage van geïnstalleerde app-categorieën is beschikbaar voor alle campagnes met de "installaties en interacties van apps"-doelstelling, zelfs wanneer een campagne geen gebruik maakt van geïnstalleerde app-categorietargeting. Rapportage is te vinden door je campagnes te filteren van "Alle doelstellingen" naar "App-campagnes" en vervolgens zal de "Geïnstalleerde app-categorieën"-segmentatieoptie beschikbaar zijn in de analyses.

Een goede manier om nieuwe categorieën voor targeting te identificeren is door de rapportages van bestaande campagnes met de installaties en interacties van apps-doelstelling te bekijken. Krijg nieuwe inzichten door de rapportage van geïnstalleerde app-categorietargeting te gebruiken of identificeer nieuwe goed presterende categorieën om in toekomstige campagnes te targeten.