Targeting op apparaat, provider en nieuwe mobiele gebruiker

Overzicht

• Overzicht van targeting op apparaat, provider en nieuwe mobiele gebruiker
    Pijl-omlaagicoon

Bereik de mobiele gebruikers van Twitter met relevante en actuele berichten, getarget op het type mobiele apparaat dat ze gebruiken, het besturingssysteem van het apparaat of de provider. Je kunt ook alleen gebruikers met een nieuw apparaat targeten.

Klik in het bewerkingsvenster voor de campagne op Targeting van apparaat, provider of nieuwe mobiele gebruiker om deze targetingcriteria toe te voegen aan je campagne.

• Targeting op apparaat of besturingssysteem
    Pijl-omlaagicoon

Klik in het bewerkingsvenster voor de campagne op Targeting van apparaat, provider of nieuwe mobiele gebruiker om apparaatspecifieke targeting in te stellen. In het uitgevouwen menu zie je een optie om te selecteren op welke apparaten, platforms en providers je wilt targeten.

• Targeting op specifieke besturingssysteemversies binnen iOS en Android
    Pijl-omlaagicoon

Je kunt de campagne nog verder aanpassen op basis van het apparaat door op Targeting beperken tot specifieke apparaten en platforms te klikken.  Klik in het bewerkingsvenster voor de campagne op Targeting van apparaat, provider of nieuwe mobiele gebruiker om de bijbehorende opties weer te geven. In het uitgevouwen menu zie je een optie om te selecteren op welke apparaten, platforms en providers je wilt targeten.

• Targeting op wifi-gebruikers
    Pijl-omlaagicoon

Voor Android en iOS bieden wij adverteerders ook de mogelijkheid om gebruikers die verbonden zijn met Wi-Fi te targeten. Dit is handig voor merken die mobiele gebruikers met een hoge-snelheidsverbinding willen bereiken om het downloaden van apps of de toegang tot content voor hoge bandbreedtes, zoals video's of livestreams, uit te breiden.

Klik in het bewerkingsvenster voor de campagne eerst op Targeting van apparaat, provider of nieuwe mobiele gebruiker om te targeten op wifi-gebruikers. Klik in het uitgevouwen configuratiemenu op Opties voor iOS/Android-verbindingstypen en selecteer Beperken tot alleen iOS/Android-apparaten met Wi-Fi-verbinding.

• Targeting op mobiele provider
    Pijl-omlaagicoon

Twitter biedt adverteerders de mogelijkheid om gebruikers te targeten op basis van de mobiele provider die aan hun profiel is gekoppeld. Dit is een uitstekende tool voor adverteerders voor mobiele providers die met hun campagnes op Twitter bestaande klanten willen targeten of juist willen uitsluiten.

Klik in het bewerkingsvenster voor de campagne eerst op Targeting van apparaat, provider of nieuwe mobiele gebruiker om targeting op provider in te stellen. In het gedeelte Mobiele providers selecteren in het uitgevouwen configuratiemenu kun je een specifieke mobiele provider zoeken of door een lijst met providers bladeren. Als je bladert, kun je providers op basis van het land selecteren.

• Targeting op gebruikers met een nieuw mobiel apparaat
    Pijl-omlaagicoon

Met targeting op nieuwe apparaten kun je gebruikers targeten die Twitter onlangs op een nieuw apparaat hebben gebruikt. Dit type targeting biedt ook een krachtige manier om mobiele gebruikers op Twitter te targeten.

Klik in het bewerkingsvenster voor de campagne op Targeting van apparaat, provider of nieuwe mobiele gebruiker om targeting op nieuwe apparaten in te stellen. Kies in het uitgevouwen configuratiemenu de optie om gebruikers te targeten op basis van wanneer ze Twitter voor het eerst op een nieuw apparaat of met een nieuwe provider hebben gebruikt. Vervolgens kun je de periode instellen voor nieuwe apparaten die je wilt targeten of uitsluiten.

• Praktische tips
    Pijl-omlaagicoon
    • Segmenteer op basis van apparaat: Wil je iOS-gebruikers targeten om ze te vertellen over je nieuwe iPhone-app? Of wil je feedback voor een aanstaande release ontvangen van Android-gebruikers? Maak afzonderlijke campagnes aan voor de verschillende apparaattypen. Zo kun je de biedingen onafhankelijk van elkaar aanpassen en optimaliseren voor een grotere efficiëntie.
    • Lever een geoptimaliseerde ervaring: Optimaliseer je website of startpagina voor mobiele apparaten als je apparaattargeting gaat inzetten. Als je nog geen mobiele omgeving aanbiedt, kun je wel Lead Generation Cards in je Tweets gebruiken in plaats van een traditionele startpagina om mobiele leads vast te leggen.
    • Target op mobiele provider: Als je voor een mobiele provider adverteert, kun je providertargeting gebruiken om je campagnes efficiënter te maken door ze op je eigen klanten of juist klanten van andere netwerken te richten.
    • Target op gebruikers met nieuwe apparaten om mensen te bereiken bij wie de kans groot is dat ze geïnteresseerd zijn in nieuwe apps of diensten voor hun apparaat. Hou er wel rekening mee dat het bereik kleiner kan worden wanneer je een campagne specifiek target op apparaat, provider of nieuw mobiel apparaat. Het is dan raadzaam om meerdere campagnes tegelijkertijd uit te voeren: één met specifieke nichecriteria en een hoger bod en een tweede met een bredere targeting en een lager bod.