Dashboard voor Tweetactiviteit

Overzicht

• Wat is het dashboard voor Tweetactiviteit?
    Pijl-omlaagicoon

Op het dashboard voor Tweetactiviteit vind je tweetgegevens waarmee je je prestaties op Twitter kunt optimaliseren. Je kunt deze inzichten gebruiken om je contentstrategie voor zowel betaalde als organische Tweets en content te stroomlijnen.

Hieronder vind je enkele vragen waarop het dashboard voor Tweetactiviteit antwoord kan bieden:

• Hoeveel weergaven krijgen mijn Tweets?
    • Welke van mijn Tweets hebben de meeste impact onder mijn doelgroep?
    • Hoe zijn organische en uitgelichte activiteiten verdeeld in mijn Tweetstatistieken?
    • Hoe verhouden mijn recente prestaties zich tot resultaten uit het verleden?
    • Hoe zijn mijn interactiestatistieken per type verdeeld?
  • Het dashboard gebruiken
    Pijl-omlaagicoon

Je moet toegang hebben tot Twitter Ads of Twitter Analytics om het dashboard voor Tweetactiviteit te kunnen openen.

• Gebruikers kunnen toegang krijgen tot Twitter Ads door zich te registreren op ads.twitter.com.
    • Gebruikers kunnen toegang krijgen tot Twitter Analytics door zich te registreren bij analytics.twitter.com.

Op analytics.twitter.com: Selecteer het tabblad Tweets

Op ads.twitter.com: Klik op de vervolgkeuzelijst Analyse en selecteer Tweetactiviteit

Het dashboard is onderverdeeld in vier hoofdgegevenspunten. Deze worden hieronder beschreven:

Klik op een afzonderlijke Tweet om specifieke gegevens voor die Tweet te bekijken:

Klik op je mobiele apparaat op een van je Tweets om naar de detailpagina voor Tweets te gaan en tik vervolgens op Tweetactiviteit bekijken. Zorg ervoor dat je de laatste versie van Twitter voor iPhone of Android geïnstalleerd hebt.

• Definities
    Pijl-omlaagicoon

Aantal keren dat de app is geïnstalleerd: Clicks om een app te installeren via de Card van de Tweet

Aantal keren dat de app is geopend Clicks om een app te openen via de Card van de Tweet

Weergave details: Clicks op de Tweet om meer details weer te geven

Ingesloten mediaclicks: Clicks om een foto of video weer te geven in een Tweet

Interacties: Het totale aantal keren dat een gebruiker een interactie is aangegaan met een Tweet. Hiertoe behoren alle clicks op de Tweet, inclusief Retweets, antwoorden, volgacties, vind-ik-leuks, links, cards, hashtags, ingesloten media, de gebruikersnaam en profielfoto en het uitklappen van Tweets

Interactieratio: Het aantal interacties gedeeld door het totale aantal weergaven.

Vind-ik-leuks: Het aantal keren dat een gebruiker de Tweet leuk heeft gevonden

Volgers: het aantal keren dat een gebruiker je direct vanuit de Tweet heeft gevolgd

Hashtagclicks: Clicks op (een) hashtag(s) in de Tweet

Weergaven: het aantal keren dat een Tweet bij een gebruiker is afgeleverd in de tijdlijn of zoekresultaten

Opgegeven leads: Het aantal keren dat een gebruiker zijn/haar gegevens heeft verzonden via een Lead Generation Card in de Tweet

Linkclicks: Clicks op een URL of Card in de Tweet

Permalinkclicks: Clicks op de permalink van de Tweet (alleen desktop)

Antwoorden: Het aantal keren dat een gebruiker de Tweet heeft beantwoord

Retweets: Het aantal keren dat een gebruiker de Tweet heeft geretweet

Deling via e-mail: Het aantal keer dat een gebruiker de Tweet naar iemand via e-mail heeft gestuurd

Clicks op gebruikersprofiel: Clicks op de naam, @gebruikersnaam of profielfoto van de auteur van de Tweet

• Veelgestelde vragen
    Pijl-omlaagicoon

Tot hoe ver terug worden Tweets geladen?

Maximaal 3200 Tweets, teruggaand tot oktober 2013. Dit is exclusief Retweets.

Worden de Tweetstatistieken in realtime bijgewerkt?

Ja, Tweets en de bijbehorende weergave- en interactiestatistieken worden normaal gesproken binnen enkele seconden bijgewerkt.

Hoe kan ik de Tweets op prestaties sorteren?

Momenteel kun je de Tweets nog niet op prestaties sorteren. De Tweets worden in chronologische volgorde weergegeven, waarbij je de meest recente Tweet boven aan de pagina terugvindt. Als je Tweets wilt sorteren op specifieke statistische gegevens, kun je de Tweets downloaden via de exportfunctie en vervolgens sortering toepassen in het resulterende bestand.

Bevatten de tabbladen ”Tweets” en ”Tweets en antwoorden” gegevens voor organische en Uitgelichte content?

In de gegevens op de tabbladen 'Tweets' en 'Tweets en antwoorden' zijn zowel organische als Uitgelichte Tweets opgenomen. Op het tabblad Uitgelicht worden alleen Tweets weergegeven die zijn uitgelicht. Wanneer een Tweet op een van de tabbladen Uitgelicht is, bevat deze een rij voor organische gegevens en een rij voor Uitgelichte gegevens. De eerste rij bevat de puur organische statistieken en de tweede rij met het label 'Uitgelicht in X campagne(s)' bevat de opgetelde statistieken van alle campagnes voor Tweets die alleen Uitgelicht zijn gebruikt.

Hoe vind ik de campagnes waarin mijn Tweets zijn Uitgelicht?

De detailpagina/overlay bevat een lijst met campagnes waarin de Tweet werd uitgelicht. Je kunt naar deze pagina gaan door op een afzonderlijke Uitgelichte Tweet te klikken. Als je op de campagne klikt, ga je naar de campagne in Twitter Ads.

Hoe verwijder ik Twitter Analytics?

Twitter Analytics is gratis functionaliteit die wij aanbieden aan alle Twitter-accounts en die niet kan worden verwijderd. Als je je analyse niet wilt bekijken, adviseren we je niet op deze functie te klikken.

• Praktische tips
    Pijl-omlaagicoon

Hou het persoonlijk. Schrijf Tweets alsof je in gesprek bent met een goede vriend. Probeer oprecht en benaderbaar te communiceren. Vermijd 'marketing speak'. Het is veel beter om een eigen stem te creëren.

Zet je eigen kennis en stijl in. Dit is het perfecte moment om je humor, vernuft ven know-how te laten zien. Gebruikers zijn online altijd op zoek naar informatie en entertainment. Bedien ze op hun wenken via Twitter.

Maak het deelbaar. Waarom delen mensen dingen? Omdat de content ervan grappig, handig, interessant of inspirerend is. Bedenk bij het opstellen van Tweets hoe je volgers deze kunnen gebruiken. Wat is het voordeel voor je volgers?

Tweet bijzondere content. Op Twitter bestaat het volgende patroon: de meest geretweete content bevat vaak links, foto's, video's of citaten. Links die je in het Tweetvak plakt, worden automatisch ingekort zodat ze binnen de limiet van 140 tekens passen.

Hoe kun je jouw volgers het beste bewegen tot interactie? Stel vragen. Luister. Laat mensen zien dat je luistert door te antwoorden. Het zal je verbazen hoeveel informatie je over je klanten kunt krijgen.

Hou de vinger aan de pols. Op Twitter is alles realtime, dus er doen zich altijd kansen voor om gesprekken te sturen wanneer gebruikers het meest geïnteresseerd zijn. Gebruik goed getimede berichten om relevante content te tweeten tijdens events.

Herhaal! In Tijdlijnactiviteit wordt precies weergegeven hoe al je Tweets (organisch en Uitgelicht) presteren. Experimenteer om te ontdekken welke invloed verschillende bewoordingen en content hebben op vermeldingen, volgacties, ontvolgacties en meer.

Controleer je campagnedoelstellingen. Afhankelijk van de doelstelling van je campagne, of het nu het vergroten van je volgers is of de opzet van een brede marketingcampagne, kun je meer geïnteresseerd zijn in het aantal volgers of in het aantal Retweets.

• Ik heb problemen met mijn analysedashboard
    Pijl-omlaagicoon

Als je nog vragen hebt waarop dit artikel geen antwoord geeft, zal ons Twitter Ads-ondersteuningsteam je graag van dienst zijn! Het Twitter Ads-ondersteuningsteam is er om productvragen te beantwoorden, advies voor optimalisatie van campagnes te geven of hulp te bieden bij het oplossen van alle problemen waarmee je eventueel te maken krijgt in de interface.

Als je contact wilt opnemen met ons Ads-ondersteuningsteam, open je een ondersteuningsticket. Dit kun je doen door naar ads.twitter.com te gaan en in de rechterbovenhoek op de knop ”Help?” te klikken.