Normale afwijkingen in analyses

Overzicht

• In het campagnedashboard van Twitter rapporteren we het aantal keren dat een Twitter-gebruiker klikt op een link of de Website Card van de adverteerder. Dit wordt vastgelegd zodra de click plaatsvindt.

Op analyseplatforms van derden, wordt het aantal keer gerapporteerd dat unieke gebruikers terechtkomen op je website en lang genoeg blijven om de pagina volledig te laten laden (waardoor de trackingcode voor analyse wordt geactiveerd.)

Dit zorgt voor een verschil tussen de twee cijfers die je ziet. Dit kan afwijken op basis van:

• Laadtijd -op langzame mobiele netwerken kan het langer duren voordat de link een aanvraag indient en de pagina laadt, waardoor gebruikers weggaan voordat de pagina is geladen.
    • Intentie -gebruikers klikken soms op een afbeelding maar sluiten af wanneer ze beseffen dat er een website wordt geladen.

Om deze cijfers te verbeteren, raden we aan om verschillende soorten creatieve materialen te proberen, waaronder:

• Afbeelding+link in tweettekst -probeer eens een afbeelding+link toe te voegen in de tweettekst, in plaats van een Website Card. Dit verbeterd in bepaalde gevallen de intentie bij link-clicks.
    • Alleen een link in de tweettekst -probeer eens alleen een link in de tweettekst te gebruiken. Dit zorgt ook voor meer gestuurd linkklikgedrag van gebruikers.

Wanneer je een Website Card gebruikt, raden we ook aan de instelling voor campagne-optimalisatie “Optimaliseren voor websiteconversies“ te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je campagne voor meer linkkliks zorgt van gebruikers waarvan het waarschijnlijk is dat ze converteren op de website.

• Waarom komen de gegevens op het hoogste niveau niet overeen met de som van alle afzonderlijke posten?
    Pijl-omlaagicoon

Trefwoorden

Vaak wanneer je statistieken van gegevens op trefwoord bekijkt, zie je dat het overzicht van alle weergaven, interacties of uitgaven veel lager is dan de som van alle specifieke onderdelen. Dit komt omdat er enige mate van overlap is tussen trefwoorden. Dit kan gebeuren wanneer er in één zoekopdracht of Tweet meerdere trefwoorden met targeting voorkomen.

Als bepaalde trefwoorden hetzelfde zijn en het overeenkomsttype ruim genoeg is, kunnen ze zich richten op verschillende identieke zoek- of Tweet-termen.

Interesses

Wanneer je jouw campagne op interesse bekijkt, zie je gewoonlijk een lager aantal totale weergaven, interacties of uitgaven op het hoogste niveau voor een bepaalde campagne of een bepaald datumbereik dan wanneer je alle afzonderlijke posten bij elkaar optelt. Wanneer één gebruiker die in verschillende interessecategorieën past, je campagne bekijkt, worden de interactie en weergave van die gebruiker namelijk onder beide interesses meegeteld.

• Waarom komt het aantal leads in het dashboard niet overeen met het aantal in het geëxporteerde CSV-bestand?
    Pijl-omlaagicoon

Het gedownloade CSV-bestand en het dashboard komen niet met elkaar overeen omdat in het CSV-bestand accounts worden gedownload voor organische, uitgelichte en dubbele leads. In het dashboard van de campagnes worden echter alleen leads weergegeven die uit de reclamecampagne afkomstig zijn.

• Waarom is de som van de uitgaven voor afzonderlijke campagnes niet gelijk aan het totale uitgavenbedrag?
    Pijl-omlaagicoon

Vanwege het realtime karakter van ons advertentieplatform en de verschillende manieren waarop ons factureringssysteem en Adserver je campagneresultaten tellen, kan er mogelijk een verschil zitten tussen wat je op je campagnedashboards ziet en wat we intern vastleggen. De uitgaven in de Ads-UI en het factureringssyteem moeten na 36 uur overeenkomen.