Gebruikers van een openbare Tweet naar een privégesprek leiden

Als een Tweet wordt gemaakt met een gestandaardiseerde deep link om een privébericht op te stellen, wordt die eenvoudige URL op Twitter omgezet in een koppeling met een duidelijke call to action waarmee de gebruiker ertoe wordt gebracht direct een nieuw privébericht te gaan opstellen.

Overzicht

• Bij interactie met een klant op Twitter wil je wellicht overstappen van een gesprek op de openbare tijdlijn naar privéberichten. Dit gaat makkelijker als je in een Tweet een speciaal opgemaakte link opneemt. Wij zetten die link dan automatisch om in een eenvoudige call to action. Als een gebruiker op de call to action klikt, wordt deze direct naar de functie voor het opstellen van privéberichten geleid. Hier is jouw gebruikersnaam al ingevuld en wordt ook de openbare Tweet weergegeven voor context.

• Hoe werkt het?
    Pijl-omlaagicoon

Deze nieuwe functionaliteit werkt simpel. Je moet de instellingen voor je Twitter-account instellen op "Van iedereen privéberichten ontvangen" (Instellingen > Beveiliging en Privacy > Privacy) en een link in je Tweet opnemen met de volgende indeling.

https://twitter.com/messages/compose?recipient_id={het numerieke gebruikers-ID van je account}

Dat is alles! Als je de Tweet plaatst met die URL, wordt de call to action weergegeven in ondersteunde clients. (In andere clients is alleen een deeplink te zien die volledig functioneel is.)

Je kunt je gebruikers-Id vinden door te navigeren naar het onderdeel Je Twitter-gegevens in Instellingen. Je gebruikers-ID wordt hier onder je @gebruikersnaam weergegeven.

• Veelgestelde vragen
    Pijl-omlaagicoon

Zijn er andere parameters die ik kan gebruiken in deze deeplinks naast het opgeven van de ontvanger?

Je kunt de paramater &text={default text} aan het eind van de URL toevoegen, en {default text} vervangen met de URL-gecodeerde tekst die je vooraf wilt invullen in het opstelvenster van de gebruiker. Indien je bijvoorbeeld specifieke informatie van de gebruiker nodig hebt, dan kun je dat label laten verschijnen in het opstelvenster van de gebruiker als extra context (bv. ”Bevestigingsnummer:”).

Zijn er andere manieren waarop ik deze functie kan gebruiken zonder dat ik elke keer een link moet plakken?

Hoewel het enige dat je nodig hebt voor een correcte weergave van de call to action een juist geformatteerde link in je Tweet is, bieden veel officiële Twitter-partners en andere ontwikkelaars van het Twitter-ecosysteem de mogelijkheid om deze links met een klik in je Tweets in te voegen.

Wat voor gevolg heeft deze functie op de hoeveelheid tekens in mijn Tweets?

Twitter verkort de deeplink in je Tweet via t.co, waardoor de link 22 tekens in beslag neemt (dezelfde hoeveelheid als elke t.co-link). Dit is altijd het geval, onafhankelijk van of de call to action weergegeven wordt.

Werkt de deeplink voor een privébericht buiten Twitter?

Ja. De URL voor een deep link naar een privébericht probeert Twitter te openen met een opstelvenster voor privéberichten als hier buiten Twitter op wordt geklikt.

Waarom krijg ik in het antwoord op mijn Tweet niet de opgemaakte call to action te zien?

Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn, bijvoorbeeld dat je van iedereen privéberichten ontvangen niet hebt ingesteld of dat je de Tweet in een externe/niet-ondersteunde Twitter-client bekijkt. Oudere Twitter-clients geven mogelijk niet de call to action weer en tonen alleen de link.

Waarom wordt de link die ik geplakt heb verwijderd en vervangen door de call to action ”Een privébericht versturen”?

De URL wordt niet weergegeven in de Tweet wanneer deze zich aan het einde van de Tweet bevindt. Als de URL in het midden of aan het begin van de Tweet staat, wordt de URL nog steeds weergegeven in de Tweet. De call to action "Verstuur een privébericht" wordt weergegeven, ongeacht of de URL wordt verwijderd of niet.