App-installatie- of interactiecampagnes optimaliseren

Overzicht

• Wat moet er in mijn Uitgelichte Tweet staan?
    Pijl-omlaagicoon

Praktische tips voor tweetteksten

• Laat je korting zien en toon specifieke prijzen.
    • Laat je doelgroep weten dat je een hoge gebruikerswaardering hebt of dat je positieve aandacht in de pers hebt gekregen.
    • Gebruikers voelen zich betrokken bij het gesprek wanneer je een vraag stelt.
    • Vermijd overmatig gebruik van hoofdletters en overbodige uitroeptekens.
    • Vermijd afleidingen (gebruik geen '@' of '#').
    • 80–100 tekens is de ideale lengte voor een Tweet.
    • Gebruik woorden die urgentie overbrengen, zoals “nu“, “snel“, “op=op“, “alleen vandaag“, “beperkte duur“ enz.
    • Vermijd gebruik van nietszeggende superlatieven (zoals “de beste!“ of “nummer één!“).
    • Schrijf in de tweede persoon: spreek gebruikers aan met “je“ of “jouw“.
    • Blogpost met vijf praktische tips voor tweetteksten
  • Hoe kan ik mijn tweettekst testen?
    Pijl-omlaagicoon

TEST TEST TEST: Het is van essentieel belang dat je test, zodat je weet wat het beste werkt voor je doelgroep, de specifieke kenmerken van je campagne en je bedrijf. We raden je aan om 4–6 Tweets te maken en verschillende varianten uit te proberen, zoals:

• Met symbolen en cijfers (is “20% korting“ effectiever dan “€ 10,- korting“?).
    • Klantervaringen op verschillende manieren weergeven (gebruik je een citaat uit een goede recensie of laat je het totaalaantal goede recensies zien?).
    • Tijdgebonden berichten (zorgen berichten met verwijzingen naar recente gebeurtenissen voor meer interesse dan berichten zonder?).
    • Maak gerichte App Cards met relevante targeting en boodschappen om verschillende groepen te targeten.
  • Wat zijn de praktische tips voor mijn MAP-campagne?
    Pijl-omlaagicoon

De afbeelding

• Toon een interessante afbeelding die mensen aanzet om je app te downloaden.
    • Toon je product of benadruk een interessant onderdeel van je app met een goed screenshot.

Leg uit hoe het werkt

• Het doel van een campagne is meestal om nieuwe klanten te bereiken. Je kunt dus niet zomaar aannemen dat mensen weten hoe je product werkt of wat voor diensten je levert. Een eenvoudig schema of een beknopte zin maakt je waardepropositie in één oogopslag duidelijk.

Stem af op de locatie

• Stem de afbeelding af op de stad of de regio als je geotargeting gebruikt voor je campagne.
    • Opmerking: Tweets presteren niet hetzelfde in iedere regio. Wat op de ene locatie werkt, is voor een andere locatie misschien niet geschikt.
  • Wat zijn mijn biedingsopties?
    Pijl-omlaagicoon

Er zijn verschillende typen biedingen beschikbaar voor campagnes voor mobiele app promotie waarmee je het hoogst mogelijke investeringsresultaat kunt bereiken. Let wel op: nadat de campagne is gemaakt of als concept is opgeslagen, kun je het biedingstype (CPAC, OAB, CPI) niet meer wijzigen.

• cost per app click-biedingen (CPAC): Stelt je in staat om de schaal van de campagne te maximaliseren door middel van biedingen en betalen per app-click.
      -Bieden op app click, betalen voor app click
    • Biedingen voor geoptimaliseerde acties (OAB): Hiermee bied je op de installatie in plaats van op de app-click.
      -Bieden op installatie, betalen voor app click
    • Biedingen voor cost per install (CPI): Hiermee kun je bieden op een app-installatie, waarbij je alleen betaalt als je Twitter-campagne een installatie oplevert.
      -Bieden op installatie, betalen voor installatie

Wanneer je een campagne lanceert met biedingen voor cost per install , onthoud dan het volgende:

• Als je een campagne hebt gemaakt met biedingen voor cost per install, kun je het budget niet verlagen, maar wel verhogen
    • Met biedingen voor cost per install word je gefactureerd op basis van het standaardtoekenningsvenster van 30 dagen bij een click/1 dag bij weergave.
    • Aangezien Twitter kosten berekent op basis van installatie (niet van weergaven), kunnen de uitgaven nog toenemen als je campagnes pauzeert.