Kwaliteitsbeleid voor advertenties

Je kunt beschikbare vertalingen van dit artikel weergeven door een taal te selecteren rechtsboven op deze pagina. Vertalingen worden voor het gemak aangeboden en zijn niet bedoeld als wijziging van de inhoud van ons beleid. De Engelse versie prevaleert en deze dient te worden gevolgd indien een vertaling en de Engelse versie strijdig zijn.

Waarom hanteert Twitter redactionele richtlijnen voor advertenties?

De tekenlimiet van Twitter zet aan tot creativiteit binnen de opgelegde beperkingen. Bepaalde stijlen kunnen echter gekunsteld aandoen of irritant of onduidelijk zijn voor onze gebruikers. Onze redactionele richtlijnen zijn opgesteld om te zorgen dat gebruikers een positieve gebruikersbeleving hebben bij advertenties op Twitter.

Wat zijn de richtlijnen?

Content, duidelijkheid en juistheid

Tot de redactionele richtlijnen van Twitter behoren onder andere:

• Advertenties moeten juist en duidelijk zijn. Voor de gebruiker moet het direct duidelijk zijn wat er wordt gepromoot en door wie.
  • Misleid gebruikers niet. Advertenties mogen niet misleidend zijn en gebruikers aansporen om content te openen door middel van overdreven of sensatiebelust taalgebruik of misleidende calls-to-action.

Bestemmings-URL

• URL's moeten geldig zijn en mogen niet leiden naar niet-functionerende sites of foutpagina's.
  • URL's mogen geen overmatig aantal doorverwijzingen bevatten.
  • URL's mogen niet leiden naar een pagina waarop gebruikers zich moet aanmelden om de content op de landingspagina te kunnen bekijken.
  • Je mag de bestemming of landingspagina van je URL's niet wijzigen nadat je deze hebt gepromoot.
  • URL's mogen niet vereisen dat gebruikers zich moeten aanmelden bij andere software of een ander programma om de content te kunnen bekijken.
  • Landingspagina's moeten hoogwaardige, originele content bevatten en moeten direct betrekking hebben op de inhoud van de advertentietekst.
  • Landingspagina's mogen niet hoofdzakelijk bestaan uit advertenties.
  • Landingspagina's mogen geen storende content bevatten die de gebruiker belemmert om de content te bekijken (bijv. storende pop-ups, pop-unders en interstitials).
  • Landingspagina's mogen geen nepfunctionaliteit of automatische downloads bevatten.

Tekst

• Vermijd overdadig of onnodig gebruik van hoofdletters of leestekens om de advertentie te laten opvallen.
  • Gebruik geen leestekens, spaties of symbolen in hashtags. Hierdoor valt de hashtag uiteen.
  • Advertentieteksten moeten leesbaar en helder zijn. Gebruik correcte grammatica en spelling.
  • Neem geen content of taal op die aanstootgevend is of het publiek kan choqueren.

Afbeelding

• Adverteerders moeten een profielfoto en headerafbeelding uploaden.
  • Profiel- en headerfoto's mogen geen bewegende beelden bevatten (bijvoorbeeld GIF-animaties).
  • Afbeeldingen in Twitter Ads moeten een hoge redactionele kwaliteit hebben. Kies geen afbeeldingen die publiciteitsgericht of misleidend zijn, of die anderszins een slechte redactionele kwaliteit hebben.

Video

• Video's in Twitter Ads moeten worden geüpload in een geschikte indeling. Meer informatie over geschikte indelingen vind je op de pagina met creatieve tools.
  • Video en geluiden in Twitter Ads moeten duidelijk en van goede kwaliteit zijn, de informatie en media in de content moet duidelijk en begrijpelijk zijn, en moeten betrekking hebben op de geadverteerde producten of diensten.
  • Videocontent moet geschikt zijn voor alle gebruikers.

Heb je vragen of feedback over informatie op deze pagina?

Als je een adverteerder bent van wie het account of de Tweets worden geëvalueerd en je de status wilt controleren of om een versnelde evaluatie wilt verzoeken, log je in bij ads.twitter.com en open je een ondersteuningsticket via de knop Help rechtsboven in het Ads-dashboard.

Ga naar de pagina Twitter-advertenties melden voor meer informatie over het blokkeren of verwijderen van advertenties. Als je een advertentie wilt melden die mogelijk in overtreding is met dit beleid, gebruik je het formulier Een advertentie melden

Gemelde schendingen worden onderzocht en er worden passende maatregelen genomen aan de hand van het Twitter Ads-beleid, de Twitter-regels en onze Algemene voorwaarden.

Als je geïnteresseerd bent in adverteren op Twitter en meer wilt weten, ga je naar business.twitter.com.