Inloggen en je accountinstellingen wijzigen

Overzicht

• Inloggen bij Twitter Ads
    Pijl-omlaagicoon

Wanneer je nieuwe Twitter Ads-campagnes wilt maken of bestaande campagnes wilt beheren, log je in bij je Twitter-account. Klik op het tandwielicoon aan de rechterkant van de werkbalk om het vervolgkeuzemenu te openen. Klik vervolgens op Twitter Ads. Je kunt in je browser ook rechtstreeks naar  ads.twitter.com gaan.

Als je nog niet bent ingelogd bij Twitter Ads, wordt je gevraagd de gebruikersnaam en het wachtwoord voor je adverteerdersaccount in te voeren. Gebruik dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord dat je gebruikt om in te loggen op twitter.com.

Opmerking: Je moet de gebruikersnaam voor het advertentieaccount invoeren zonder het teken @.

Als je nog geen campagnes hebt gemaakt, klik je op Aan de slag om je eerste Twitter Ads-campagnes te maken.

• Instelling van adverteerdersaccount
    Pijl-omlaagicoon
    1. Zorg dat je de gebruikersnaam & wachtwoord kent voor het Twitter-account dat je voor advertenties gebruikt.
    2. Wijs een vaste persoon aan die campagnes kan maken en beheren.
    3. Bezoek onze pagina Beginnen met adverteren om je aan te melden voor een Twitter Ads-account.
    4. Bekijk hoe andere bedrijven Twitter Ads inzetten voor betere bedrijfsresultaten op business.twitter.com/success-stories  .
    5. Volg @TwitterAdsNL en @TwitterSmallBiz via je advertentieaccount op Twitter voor relevante tips en updates van ons team.
  • Zorg dat je profiel en account in topvorm zijn:
    Pijl-omlaagicoon
    1. Je profielafbeelding. Is je profielafbeelding herkenbaar? Vertegenwoordigt deze je bedrijf? Deze instellingen kun je hier wijzigen.
    2. Je bio. Zorg dat deze de naam van je bedrijf, de locatie en de URL van de website bevat. Leg daarnaast op een duidelijke, informatieve manier uit wat je doet.
    3. Je header/achtergrond. Beide zijn aanpasbaar. Gebruik deze om de persoonlijkheid van je bedrijf te benadrukken.
  • Waarom is mijn account aangemerkt als niet in aanmerking komend voor Ads?
    Pijl-omlaagicoon

Voor meer informatie over waarom je account is aangemerkt als niet in aanmerking komend, samen met de volgende stappen die je kunt nemen om je account te laten controleren zie de volgende pagina.

• Waar kan ik mijn bedrijfsaccount instellen?
    Pijl-omlaagicoon

Je gebruikt hetzelfde account voor Twitter Ads en voor je normale Twitter. Als je liever een apart Ads-account hebt voor je bedrijf, moet je een nieuw Twitter-account maken en vervolgens dat nieuwe account registreren voor Twitter Ads.

Zie dit artikel voor meer informatie over het maken van een nieuw Twitter-account.

• Definieer je campagnedoelstellingen
    Pijl-omlaagicoon

Wil je een groter klantenbestand? Wil je het aantal transacties in de winkel verhogen? Je publiek op Twitter vergroten? Stel doelen om effectievere methoden te ontwikkelen om in contact te komen met je publiek en je bedrijf te laten groeien.

• Leer je publiek kennen
    Pijl-omlaagicoon

Wie zijn je klanten? Welke interesses hebben ze gemeenschappelijk? Waarover tweeten zij? Hou rekening met je verschillende doelgroepen en denk na over de toon, content en campagnes die je gaat gebruiken om elke groep aan te spreken.

• Laat Twitter Ads je helpen je doelstellingen te bereiken
    Pijl-omlaagicoon

Selecteer de advertentieproducten die het beste werken voor je bedrijf aan de hand van je doelstellingen en doelgroep. Je kunt altijd beide selecteren en op elk gewenst moment nieuwe campagnes toevoegen:

Volgers

Volgerscampagnes zijn de beste manier om je publiek op Twitter uit te breiden. Je volgers zijn een betrokken publiek van potentiële klanten die graag meer horen over jou of je bedrijf, of het nu gaat om bestaande klanten of mensen die meer willen weten over wat je te bieden hebt. Meer informatie over volgers.

Website-clicks of conversies

Campagnes voor website-clicks zijn geoptimaliseerd om verkeer te stimuleren en conversies te genereren op je website via Tweets met targeting van specifieke doelgroepen van gebruikers. Laat je content prominent uitlichten in een Tweet, op een manier die is ontworpen om het aantal click-throughs naar je website te maximaliseren. Wanneer de card wordt getweet, wordt deze bijgevoegd met een aantrekkelijke afbeelding en aanvullende informatie over je website. Meer informatie over website-clicks en conversies.

Tweetinteracties

Tweetinteractiecampagnes zijn speciaal ontworpen om meer mensen te bereiken en conversies voor je merk en producten te stimuleren.  Elke Tweet die je organisch publiceert op je Twitter-account kan worden gepromoot om doelgroepen te bereiken die je account niet volgen. Meer informatie over Tweet-interactiecampagnes.

Installaties en interacties van apps

Met het pakket van Twitter voor mobiele app promotie kunnen adverteerders installaties van hun mobiele apps stimuleren en bestaande gebruikers opnieuw tot interactie aanzetten. Met mobiele app promotie kunnen adverteerders gebruikers stimuleren rechtstreeks vanuit een Tweet mobiele apps te downloaden of te openen. In combinatie met de geavanceerde targeting-mogelijkheden van Twitter, een pakket creatieve materialen voor promotie van mobiele apps en de mogelijkheid het installatieniveau bij te houden, zijn deze producten ontworpen om je de mobiele markt te helpen benutten. Meer informatie over App-installatiecampagnes.

Leads op Twitter

Met een Lead Generation Card kunnen mensen gemakkelijk hun interesse in je bedrijfsaanbod duidelijk maken. Ze kunnen hun e-mailadres veilig en probleemloos delen zonder Twitter te verlaten of een onhandig formulier te moeten invullen. Meer informatie over leads op Twitter.

Onderzoek je beste hits

Leer van je Tweetgeschiedenis. Welke van je Tweets leverden de meeste Retweets of vind-ik-leuks op? Welke gaven aanleiding tot boeiende gesprekken met je publiek? Gebruik je dashboard voor Tweetactiviteiten om uit te vinden welke Tweets het best presteerden. Wellicht kun je meer gelijksoortige Tweets uitlichten.

• Beveilig je account
    Pijl-omlaagicoon

Accountbeveiliging is van vitaal belang voor adverteerders. Onze pagina Accountbeveiliging bevat uitgebreide instructies om je account te beschermen. Dit zijn de belangrijkste best practices:

1. Koppel je account aan een e-mailadres in het bedrijfsdomein. Zo kunnen wij je helpen je wachtwoord opnieuw in te stellen, mocht dat ooit nodig zijn.
    2. De wachtwoorden voor je e-mailadres voor inloggen en je Twitter-account moeten sterk en uniek zijn.
    3. Gebruik inlogverificatie.
    4. Controleer altijd of de URL 'Twitter.com' bevat voordat je accountinformatie invoert (e-mailadres of wachtwoord).
    5. Autoriseer alleen erkende applicaties en houd de koppelingen voor je account bij op de pagina Accountapplicaties.
  • Veelgestelde vragen over inloggen met meerdere gebruikers: Wat is dit?
    Pijl-omlaagicoon

Om adverteerders te helpen bij het effectiever en veiliger beheren van Twitter Ads-campagnes, kunnen verschillende toegangsniveaus worden toegewezen aan personen die zijn verbonden aan een merk of Twitter-gebruikersnaam.  Er kan aan meerdere gebruikers toegang worden verleend tot een advertentieaccount. Elke gebruiker kan inloggen met een eigen gebruikersnaam en wachtwoord, en kan het advertentieaccount openen waartoe hij of zij toegang heeft. Als je meerdere accounts beheert, moet je rechtstreeks inloggen op ads.twitter.com om je factureringsgegevens te kunnen bewerken.

Met deze functionaliteit kunnen misbruik en ongewenste fouten voor de @gebruikersnamen van je bedrijf/merk worden voorkomen door meer mensen binnen je team toegang te verlenen zonder het wachtwoord voor je hoofdaccount(s) te delen. Daarnaast kan het wrijving tussen gebruikers voorkomen die advertenties voor meerdere Ads-accounts op Twitter beheren.

Hoe werkt het?

De daadwerkelijke gebruikersnaam van elk adverteerdersaccount wordt standaard de accountbeheerder. Als gevolg hiervan kan deze gebruiker verschillende toegangsniveaus verlenen aan andere Twitter-gebruikers. Als je toegang wilt krijgen tot de accounts die je kunt beheren, kun je de optie gebruiken die je vindt in het vervolgkeuzemenu dat wordt geopend wanneer je op een accountnaam klikt.

Je moet zijn ingelogd met een gebruikersnaam die accountbeheerrechten heeft om andere gebruikers toegang te verlenen tot het account. Nadat je bent ingelogd, open je het vervolgkeuzemenu voor het account en klik je op de knop Toegang tot account bewerken.

Als u meer gebruikers wilt toevoegen, klikt u knop de knop Meer gebruikers toevoegen...

Voer vervolgens de @gebruikersnaam van een andere Twitter-gebruiker toe en geef aan of deze gebruiker de rechten van een accountbeheerder, advertentiemanager of analist moet krijgen. Deze rollen zijn als volgt gedefinieerd:

• Accountbeheerder: Gebruiker heeft volledige toegang tot ads.twitter.com, inclusief de mogelijkheid om nieuwe accountbeheerders en advertentiemanagers te maken, toegang voor accountbeheerders en advertentiemanagers te bewerken, advertentiecampagnes te wijzigen en prestatiegegevens te bekijken.  Accountbeheerders kunnen geen organische Tweets plaatsen, maar wel Tweets maken die alleen worden Uitgelicht (oftewel Tweets met beperkte levering)

• Advertentiemanager: Gebruiker heeft toegang tot ads.twitter.com , kan campagnes wijzigen en prestatiegegevens bekijken.  Advertentiemanagers kunnen geen nieuwe accounts maken. Advertentiemanagers kunnen geen organische Tweets plaatsen, maar wel Tweets maken die alleen worden Uitgelicht (oftewel Tweets met beperkte levering)

• Analist: Gebruiker heeft toegang tot analytics.twitter.com en kan analyses bekijken, maar heeft geen toegang tot (betaalde) campagnes.

Kies vervolgens of je deze gebruiker wilt toestaan Tweets met beperkte levering te maken voor gebruik in campagnes.

Nadat je een rol hebt gekozen en Opslaan hebt geklikt, heeft de gebruiker toegang tot de adverteerdersdashboards op ads.twitter.com of analytics.twitter.com.

Alleen de gebruiker wiens Tweets worden gebruikt in de campagnes van de adverteerder OF accountbeheerders/advertentiemanagers met het recht om Tweets die alleen worden Uitgelicht op te stellen, hebben toegang om een Uitgelichte Tweet te maken via ads.twitter.com. Voor alle andere gebruikers is de Tweetfunctionaliteit uitgeschakeld.

Tips

• Momenteel hebben alleen de gebruiker wiens Tweets worden gebruikt in de campagnes van de adverteerder of gebruikers met toegang als accountbeheerder/advertentiemanager toegang tot de optie Tweeten vanuit ads.twitter.com. Voor alle andere gebruikers is de Tweetfunctionaliteit uitgeschakeld.

• Als een gebruiker slechts toegang heeft tot één account, wordt het standaardaccount automatisch weergegeven. Als de gebruiker op verschillende niveaus toegang heeft tot meerdere Ads-accounts, kan deze kiezen welk account moet worden gebruikt door op de accountnaam rechtsboven te klikken en Wisselen van account te kiezen in de vervolgkeuzelijst.

• Als de uit te lichten gebruiker afgeschermd is, kan geen enkele gebruiker de Tweets ervan zien.

BELANGRIJK: Zodra je een campagne hebt onderbroken, kan het enige tijd duren voordat de wijziging wordt geregistreerd op onze advertentieservers. Er kan een klein bedrag worden uitgegeven nadat de campagne is onderbroken. Dit is normaal gedrag.

• Een campagne onderbreken
    Pijl-omlaagicoon

Je kunt je campagnes op elk gewenst moment onderbreken en hervatten. Je kunt dit op drie verschillende locaties doen: op het algemene dashboard voor campagnes, de aparte overzichtspagina voor campagnes of op de instellingenpagina voor een afzonderlijke campagne.

Als je een campagne wilt onderbreken op de overzichtspagina voor campagnes, klik je op het kleine pauze-icoon naast de desbetreffende campagne:

Als je de campagne wilt hervatten, klik je op het afspeelicoon.

Als je een campagne wilt onderbreken op de instellingenpagina voor een afzonderlijke campagne, klik je op de knop Campagne onderbreken in de linkerbovenhoek.

Als je de campagne wilt hervatten, klik je op de knop Campagne hervatten in de linkerbovenhoek.

• Een campagne verwijderen
    Pijl-omlaagicoon
    • Klik op het campagnedashboard op de campagnenaam
    • Navigeer naar Campagne bewerken in de rechterbovenhoek en klik op de pijl voor het vervolgkeuzemenu
    • Selecteer Campagne verwijderen

Let op: wanneer een campagne wordt verwijderd gaan alle geschiedenisgegevens verloren.

• Over geplande Tweets
    Pijl-omlaagicoon

Ontdek hoe je een Tweet kunt inplannen op Twitter.

• Wat zijn Tweets die alleen worden Uitgelicht?
    Pijl-omlaagicoon

Verdere informatie over Tweets die worden uitgelicht is beschikbaar in ons artikel over Tweets die worden uitgelicht.

• Hoe annuleer ik mijn Twitter Ads-account?
    Pijl-omlaagicoon

Wanneer je je jouw Twitter Ads-account wilt beëindigen, moet je alle actieve campagnes stoppen.

Er zijn twee plekken waar je jouw advertentiecampagne's kunt pauzeren of uitschakelen: op de overzichtspagina voor campagnes of op de instellingenpagina voor een afzonderlijke campagne.

• Als je een campagne wilt onderbreken op de overzichtspagina voor campagnes, klik je op het kleine pauze-icoon naast de desbetreffende campagne.
    • Als je een campagne wilt onderbreken op de instellingenpagina voor een afzonderlijke campagne, klik je op de knop Campagne onderbreken.

Zodra je een campagne hebt onderbroken, kan het enige tijd duren voordat de wijziging wordt geregistreerd op onze advertentieservers. Er kan daarom een klein bedrag in rekening worden gebracht nadat de campagne is onderbroken. Dit is normaal gedrag.

Om je kaart te verwijderen, klik je op Account, vervolgens op Betaalmethoden, waarna je de optie Deze kaart verwijderen ziet. Je kunt alleen op deze optie klikken als alle campagnes voor langer dan 48 uur zijn onderbroken. Bovendien mag je geen ongefactureerd saldo hebben.

Zodra de acties hierboven zijn uitgevoerd, is er geen verdere actie nodig om je Twitter Ads-account te annuleren.

• Het is me nog steeds niet duidelijk - kan ik hulp krijgen?
    Pijl-omlaagicoon

Als je nog met vragen zit die niet zijn beantwoord in dit artikel, is ons Twitter Ads-ondersteuningsteam je graag van dienst. Het Twitter Ads-ondersteuningsteam is er om productvragen te beantwoorden, advies voor optimalisatie van campagnes te geven of hulp te bieden bij het oplossen van alle problemen waarmee je eventueel te maken krijgt in de interface.

Als je contact wilt opnemen met ons Ads-ondersteuningsteam, open je een ondersteuningsticket. Dit kun je doen door naarads.twitter.com te gaan en in de rechterbovenhoek op de knop Help? te klikken.